Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επιχείρηση «Πάσχα στην πόλη»: Εξονυχιστικοί έλεγχοι και ευφάνταστες δικαιολογίες από τους οδηγούς (video)

Επιχείρηση «Πάσχα στην πόλη»: Εξονυχιστικοί έλεγχοι  και ευφάνταστες δικαιολογίες από τους οδηγούς (video)
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 - 16:41

Μεγάλη Δευτέρα σήμερα και η επιχείρηση Πάσχα στην πόλη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Μπλόκα παντού. Στα διόδια Ελευσίνας, στις Αφίδνες, στα διόδια Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη. Αστυνομικοί βρίσκονται και σήμερα επί ποδός στις πύλες εισόδου και εξόδου της επικράτειας και ελέγχουν όλους τους διερχόμενους οδηγούς.

Δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις που οι αστυνομικοί γυρίζουν πίσω οδηγούς οι οποίοι επιχείρησαν να «δραπετεύσουν» από την Αθήνα με απίστευτες δικαιολογίες.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου πέρασαν τα διόδια της Ελευσίνας 36.119 οχήματα και βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις, ενώ οι άνδρες της Τροχαίας έδειξαν το δρόμο της επιστροφής σε 755 οδηγούς.

Παράλληλα, από τα διόδια Αφιδνών έφυγαν 45.961 οχήματα, βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις και έγιναν 168 επιστροφές οδηγών.

Τα πρόστιμα πάντως είναι υψηλά και ανέρχονται στα 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση και στα 500 ευρώ για ψευδή δήλωση.

Από σήμερα, Μεγάλη Εβδομάδα, είναι σε ισχύ το νέο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας με τους πολίτες να κερδίζουν μία επιπλέον ώρα, αφού θα μπορούν να κυκλοφορούν με το απαραίτητο SMS ως τις 22:00 το βράδυ αντί για τις 21:00 που ίσχυε μέχρι χθες.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, ημερομηνία ανοίγματος του κλάδου της εστίασης, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 23:00.

Την ίδια ώρα συνεχίζουν να ισχύουν και οι περιορισμοί στις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Σημειώνεται ότι μετά από τροποποίηση της υπουργικής απόφασης, πλέον θα μπορούν να περνάνε τα διόδια και όσοι διαθέτουν χαρτί από ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, αλλά μόνο για σοβαρές ασθένειες.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης