Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άρση μέτρων: Ελεύθερες από σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Άρση μέτρων: Ελεύθερες από σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 - 19:27

Η επιτάχυνση της εμβολιαστικής διαδικασίας, αλλά και οι πρώτες ενδείξεις αποκλιμάκωσης του αριθμού των κρουσμάτων και της πίεσης που ασκείται στα νοσοκομεία οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να άρει από σήμερα την απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων. Την ίδια ώρα, ωστόσο, παραμένουν σε ισχύ οι απαγορεύσεις για τις μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια και οι έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια και τα λιμάνια παραμένουν αυστηροί. Στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων εντάσσεται και απόφαση για το άνοιγμα -με όρους και προϋποθέσεις - της εστίασης από την ερχόμενη Δευτέρα.

Με μικρά προσεκτικά βήματα και με την χρήση sms ανοίγουν από σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Έτσι οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην περιφέρεια τους αποστέλλοντας sms για τον λόγο μετακίνησής τους.

Τα τραπεζάκια της εστίασης μετά από έξι μήνες θα στηθούν ξανά στους εξωτερικούς χώρους τη Δευτέρα 3 Μάιου με αποστάσεις, sms 6 και με αυστηρό ωράριο έως τις 23.00. Τα sms θα παραμείνουν στη ζωή μας έως και τις 15 Μαΐου.

«Μπλόκο» στη μουσική

Σε καφέ και εστιατόρια δε θα επιτρέπεται μουσική. Αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε ιδιοκτήτες καταστημάτων αλλά και σε πελάτες.

Μπλόκα και αναστροφές

Οι έλεγχοι στα διόδια παραμένουν αυστηροί. Όσοι δε διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα βλέπουν το δρόμο της επιστροφής πίσω στην πόλη. Ανάμεσα σε αυτούς που δεν κατάφεραν να περάσουν τα διόδια της Ελευσίνας και ο Γιάννης Λιγνάδης που πήγαινε να επισκεφθεί τον κρατούμενο αδελφό του στις φυλακές της Τρίπολης.

Όπως είπε ο Γιάννης Λιγνάδης έκανε τεστ κορωνοϊού και αυτό θα ήταν το πρώτο δια ζώσης επισκεπτήριο στον αδελφό του.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, από χθες Μεγάλη Τέταρτη έως και σήμερα στις 06.00 το πρωί 16.400 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου και έγιναν 227 επιστροφές. 18.909 αυτοκίνητα από τα διόδια της Αθηνών – Λαμίας και καταγράφηκαν 2 παραβάσεις και 46 επιστροφές στην πόλη.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου θα επιτραπούν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για τους πολίτες.

Ουρές χιλιομέτρων και στα δύο εθνικά δίκτυα

Από το πρωί σήμερα σχηματίζονται μεγάλες ουρές και στα δύο εθνικά δίκτυα, με τους τροχονόμους να ελέγχουν ένα προς ένα τα οχήματα που περνούν.

Τα όρια της Αττικής ορίζονται μέχρι την Κινέτα και οι οδηγοί για να κινηθούν πέρα από το συγκείμενο σημείο θα χρειάζονται τα σχετικά έγγραφα.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης