Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τραγωδία Ισραήλ: Εικόνες που σοκάρουν (video)

Τραγωδία Ισραήλ: Εικόνες που σοκάρουν (video)
Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 - 20:54

Σε τραγωδία κατέληξε το ετήσιο θρησκευτικό προσκύνημα στην πόλη Μερόν στο βόρειο Ισραήλ όταν κατέρρευσε τμήμα κερκίδων με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 44 άτομα.

Ολα συνέβησαν τα ξημερώματα στη διάρκεια προσκυνήματος υπερορθόδοξων Εβραίων στο όρος Μερόν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλα ξεκίνησαν από μια εξέδρα που κατέρρευσε. Τα βίντεο από το σημείο δείχνουν ανθρώπους να έχουν ποδοπατηθεί.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως συνειδητοποίησαν πως άνθρωποι είχαν υποστεί ασφυξία ή είχαν ποδοπατηθεί μόνο όταν ένας από τους οργανωτές πήρε τηλεβόα και άρχισε να καλεί να αραιώσει αμέσως το πλήθος. Αρχικά το κέντρο άμεσης βοήθειας Magen David Adom (MDA, το ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού) είχε κάνει λόγο περί κατάρρευσης κερκίδων στον χώρο.

«Νομίζαμε πως ήταν συναγερμός για βόμβα, ότι εντοπίστηκε ύποπτο δέμα. Κανένας δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν αυτό εδώ. Η αγαλλίαση έγινε θρήνος, το λαμπερό φως έγινε βαθύ σκοτάδι», είπε ένας από τους προσκυνητές, ο Ιτζχάκ, στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Δίαυλος 12.

Το MDA ανέφερε ότι τραυματίστηκαν τουλάχιστον 103 άνθρωποι. Η αστυνομία έκλεισε τον χώρο και διέταξε οι προσκυνητές να απομακρυνθούν αμέσως. Στρατιωτικά ελικόπτερα κινητοποιήθηκαν για την αεροδιακομιδή των τραυματιών σε νοσοκομεία.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης