Ντουντούκα
Ευαγγέλου στα Γιάννενα, λέει. Τι είναι αυτοί ρε...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Πρεμιέρα σήμερα για την εστίαση ύστερα από έξι μήνες «λουκέτου» (video)

Πρεμιέρα σήμερα για την εστίαση ύστερα από έξι μήνες «λουκέτου» (video)
Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021 - 14:43

Μία νέα αρχή ύστερα από 6 μήνες αδράνειας, λόγω της πανδημίας, γίνεται από σήμερα στην εστίαση που επαναλειτουργεί. Απαραίτητη είναι η αποστολή sms στο 13033, ενώ εκτός από τις αποστάσεις δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και το όριο για τα τραπέζια είναι 6 άτομα. Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας απαγορεύεται η μουσική, ενώ θα μαγαζιά θα κλείνουν στις 11 το βράδυ.

Σήκωσε ρολά σήμερα η εστίαση

Έπειτα από έξι μήνες λουκέτου και πανδημίας οι επιχειρηματίες του κλάδου άνοιξαν και πάλι τα καταστήματά τους υπό όρους και σε εξωτερικούς μόνο χώρους.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ξεκίνησαν μαζί με τους υπαλλήλους τους να στήνουν τραπέζια και καρέκλες με τη μεζούρα προκειμένου να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες αποστάσεις ενώ οι πρώτοι πελάτες απόλαυσαν τον καφέ τους σήμερα στις καφετέριες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη σε αρκετά καταστήματα στο Κολωνάκι έχουν αρχίσει να γίνονται πολλές κρατήσεις τόσο για το μεσημέρι όπως και για το βράδυ.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι επαγγελματίες του κλάδου κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να κερδίσουν το μεγάλο στοίχημα.

Πώς θα λειτουργήσουν καφέ και εστιατόρια

Για τη μετάβαση σε καφέ και εστιατόρια ισχύει ο κωδικός 6 στο 13033. Θα λειτουργούν μόνο οι υπαίθριοι χώροι ενώ η μουσική έχει απαγορευτεί.

Η πιστή τήρηση των μέτρων είναι κάτι που προβληματίζει τους καταστηματάρχες, καθώς όπως λένε στην κάμερα του MEGA, ενδέχεται να χρειαστεί να… εποπτεύουν τους πελάτες στα ίδια τους τα μαγαζιά.

Από σήμερα θα λειτουργήσουν μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος: Από 5:00 έως τις 22:45, μόνο σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, εξυπηρετώντας μόνο καθήμενους πελάτες και μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι.

Η μουσική παρά τις αντιδράσεις έχει απαγορευτεί και η χρήση του μπαρ επιτρέπεται ανά δύο άτομα με απόσταση ενάμισι μέτρου από τα διπλανά σκαμπό.

Υποχρεωτική είναι η απολύμανση των καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών και η τοποθέτηση απολυμαντικού σε κάθε τραπέζι. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές για το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι καταστηματάρχες σηκώνουν σήμερα ρολά, ενώ οι πρώτοι πελάτες έχουν ήδη φτάσει. Οι κρατήσεις πέφτουν βροχή, ενώ τα μέτρα προστασίας τηρούνται κατά γράμμα. Ευχή όλων να μην κλείσουν ξανά. Πολλοί είναι και οι καταστηματάρρχες που επέλεξαν να παραμείνουν κλειστοί.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης