Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τέλος συναγερμού: Ο κινεζικός πύραυλος κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό (video)

Τέλος συναγερμού: Ο κινεζικός πύραυλος κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό (video)
Κυριακή, 9 Μαΐου 2021 - 13:34

Αίσιο τέλος είχε η ανεξέλεγκτη πορεία του κινεζικού πυραύλου που έπεσε τελικά στη θάλασσα. Τα συντρίμμια του πυραύλου κατέπεσαν στον Ινδικό Ωκεανό κοντά στις Μαλδίβες με το μεγαλύτερο μέρος του να καταστρέφεται κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα.

Είναι η στιγμή που ο κινεζικός πύραυλος βάρους 18 τόνων πέφτει στη θάλασσα του Ινδικού ωκεανού. Η ανεξέλεγκτη πορεία του ξεκίνησε στις 29 Απριλίου από το νησί Χαϊνάν της Κίνας, προκαλώντας τεράστια ανησυχία για το πού ακριβώς θα πέσει.

Ένα τμήμα του αποκολλήθηκε και κάηκε στην ατμόσφαιρα, αλλά τα συντρίμμια ήταν σίγουρο πως θα περνούσαν μέσα στη γήινη ατμόσφαιρα.

Ευτυχώς δεν έπεσαν στα κεφάλια των κατοίκων της Αφρικής, όπως έγινε πέρυσι με κάποια κομμάτια του πρώτου πυραύλου που είχε πέσει σε κατοικημένη περιοχή.

Ο πύραυλος «Long March 5β» μπήκε στην ατμόσφαιρα στις 05:24 ώρα Ελλάδας. Η ζώνη που μπορεί να έπεφταν τα συντρίμμια εκτεινόταν από τη Νέα Υόρκη, τη Μαδρίτη ή το Πεκίνο προς βορρά και τη νότια Χιλή και το Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας προς νότο.

Η ανησυχία που προκλήθηκε για την πορεία του πυραύλου οδήγησε και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ελλάδας να εκδώσει NOTAM.

Είναι άγνωστο γιατί η Κίνα δεν ακολούθησε την συνήθη διαδικασία προγραμματισμού του πύραυλο έτσι ώστε να επιστρέψει και να πέσει σε κάποιο από τα συγκεκριμένα σημεία που έχουν επιλεχθεί.

Με τον πύραυλο, όπως ακριβώς και με την πανδημία, οι Κινέζοι δεν έχουν δώσει καμία εξήγηση σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης