Ντουντούκα
Ξεκίνησε η αντεπίθεση!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Προνόμια για εμβολιασμένους - Τετάρτη οι ανακοινώσεις για την άρση μέτρων

Προνόμια για εμβολιασμένους - Τετάρτη οι ανακοινώσεις για την άρση μέτρων
Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 - 18:34

Με δεδομένη την αύξηση της ταχύτητας στην εμβολιαστική διαδικασία στο τραπέζι έχει πέσει και το σενάριο της περαιτέρω απελευθέρωσης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων μόνο για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί.

Πιο συγκεκριμένα, η συζήτηση έχει ανοίξει και μάλιστα ήδη κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν προνόμια.

Το είπε ευθέως σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγώντας πως είναι ατομικό σου δικαίωμα αν θα κάνεις ή όχι το εμβόλιο αλλά επηρεάζει και τη ζωή των άλλων.

Ήδη τα γυμναστήρια θα ανοίξουν σε πρώτη φάση μόνο για εμβολιασμένους αλλά φαίνεται ότι θα λειτουργήσουν κι άλλες δραστηριότητες με τον ίδιο τρόπο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι ίσως οι εμβολιασμένοι να μην είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους ενώ υπάρχουν κι άλλες σκέψεις παίρνοντας παραδείγματα και από άλλες χώρες.

Να δούμε να οι εμβολιασμένοι να έχουν προνόμια σε δεξιώσεις, συναυλίες αλλά ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους όπου ήδη επιστήμονες λένε πως όταν βρίσκονται εμβολιασμένοι με εμβολιασμένους η μάσκα είναι περιττή.

Επίσης στην Κύπρο οι εργαζόμενοι εμβολιασμένοι 3 εβδομάδες μετά την πρώτη δόση δεν έχουν υποχρέωση να κάνουν εβδομαδιαίο τεστ, κάτι που δεν αποκλείεται να το δούμε και στην Ελλάδα.

Στην πραγματικότητα αυτή είναι η τελευταία εβδομάδα με τα μέτρα του lockdown των τελευταίων μηνών καθώς από το ερχόμενο Σάββατο 15 του μηνός που ανοίγει ο τουρισμός περνάμε σε μια καινούργια φάση.

Τελειώνουν τα ραντεβού για αγορές με click away και click inside στο λιανεμπόριο, τελειώνουν οι μετακινήσεις με μηνύματα, θα επεκταθεί το ωράριο κυκλοφορίας κατά μία ώρα από τις 23.00 που είναι τώρα στις 00.00 και σε επόμενη φάση ενδεχομένως να απελευθερωθεί πλήρως. Επίσης θα επιτραπεί η μουσική στην εστίαση.

Τι ανοίγει

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε ο οδικός χάρτης για επανεκκίνηση θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών και αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως και για γαμήλιες δεξιώσεις και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.

Για τους ευρωπαίους επισκέπτες φαίνεται πως είμαστε κοντά στην υιοθέτηση του πράσινου πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους έρχονται στη χώρα μας να μη χρειάζεται να μπουν σε καμία καραντίνα, ούτε να υποβληθούν σε κάποιο τεστ.

Αντίστοιχα θα συμβεί και με όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με το ρωσικό Sputnik ή το κινέζικο Sinovac.

Η δεύτερη πρωτοβουλία μας είναι ότι οι ελληνικές αρχές είναι έτοιμες να θέσουν σε εφαρμογή σχέδιο για τη διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών τεστ (rapid ή self test) σε όλους τους τουρίστες που φτάνουν εδώ και απειλούνται να τεθούν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν στις χώρες τους.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Τέλος συναγερμού: Ο κινεζικός πύραυλος κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό (video)

Τέλος συναγερμού: Ο κινεζικός πύραυλος κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό (video)

Αίσιο τέλος είχε η ανεξέλεγκτη πορεία του κινεζικού πυραύλου που έπεσε τελικά στη θάλασσα. Τα συντρίμμια του πυραύλου κατέπεσαν στον Ινδικό Ωκεανό κοντά στις Μαλδίβες με το μεγαλύτερο μέρος του να καταστρέφεται κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα.