Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τέλος το lockdown από αύριο - Τι θα ισχύσει (video)

Τέλος το lockdown από αύριο - Τι θα ισχύσει (video)
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 - 13:28

Με γοργά βήματα η χώρα βγαίνει από το lockdown. Και από αύριο 14 Μαΐου καταργούνται μία σειρά απαγορεύσεων. Ειδικότερα, τα sms στο 13033 για τις μετακινήσεις και στο 13032 για τα εμπορικά καταστήματα τελειώνουν από την καθημερινότητα των πολιτών ενώ την ιδία στιγμή απελευθερώνονται και οι μετακινήσεις.

Για την ηπειρωτική χώρα υπάρχει σύσταση να γίνονται self – test ενώ όσοι θελήσουν να μετακινηθούν στα νησιά θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με πρόσφατο αυτοδιαγνωστικό η μοριακό τεστ ή με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ωστόσο έντονη ανησυχία για την άρση των μέτρων εξέφρασαν μιλώντας στο MEGA οι καθηγητές Σαρηγιάννης και Παυλάκης.

Αλλαγές στο ωράριο κυκλοφορίας
Αλλαγές έχουμε και στο ωράριο κυκλοφορίας το οποίο πλέον διαμορφώνεται από τις 05:00 έως τις 00:30 ενώ η πρόταση για τα γυμναστήρια είναι να ανοίξουν στις 31 Μαΐου και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πρεμιέρα για τον τουρισμό
Με παραδοσιακούς χορούς κεράσματα και τοπικά προϊόντα , υποδέχτηκαν οι Ροδίτες τους πρώτους τουρίστες.

Η τουριστική σεζόν στη Pόδο άνοιξε με έξι πτήσεις από το Ισραήλ.
Η Αθήνα στοχεύει πλέον να πείσει το Λονδίνο να βάλει τη χώρα στην “πράσινη” ζώνη των ασφαλών τουριστικών προορισμών με όπλο τον οριζόντιο εμβολιασμό των κατοίκων όλων των νησιών.

Από την Δευτέρα 17 Μαΐου ανοίγουν ξανά οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί . Ξεκινούν πρακτικές, κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

14 πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου
Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου έχουν ήδη φτάσει οι πρώτοι τουρίστες, με 14 πτήσεις τσάρτερ να αναμένονται σήμερα συνολικά.

Στο νησί αναμένεται μέχρι την Κυριακή να φτάσουν 74 τσάρτερ. Έξι από τις σημερινές πτήσεις είναι από γερμανικά αεροδρόμια.

Στο αυριανό επίσημο άνοιγμα του τουρισμού αναμένεται να ανοίξει το 10-15% των καταλυμάτων της Κρήτης.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης