Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ώρα αποφάσεων για το άνοιγμα νέων δραστηριοτήτων (video)

Ώρα αποφάσεων για το άνοιγμα νέων δραστηριοτήτων (video)
Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021 - 18:37

Αποφάσεις για το άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων αναμένεται να φέρει η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, ώστε τέλος του μήνα να ανάψει το «πράσινο φως» για να ανοίξουν τα γυμναστήρια, να επιτραπεί η μουσική από τις αρχές Ιουνίου και από τον Ιούλιο να ανοίξουν τα catering και οι δεξιώσεις πάντα σε εξωτερικούς χώρους.
Όταν φτάσουμε σε ποσοστό εμβολιασμού στο 50% θα ανοίξει η εστίαση και σε εσωτερικούς χώρους, τα λούνα παρκ, το υπαίθριο εμπόριο και οι παιδότοποι, ενώ οι εμπορικές εκθέσεις θα ανοίξουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Από σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 40-44 με διαθέσιμα όλα τα εμβόλια. Αυτό αναμένεται να είναι κίνητρο για πολλούς πολίτες που σπεύδουν να αλλάξουν τα ραντεβού τους ρισκάροντας ακόμα και ποινή αποκλεισμού 16 ημερών για να αποφύγουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ανάλογα με την πορεία των ραντεβού και τις παραδόσεις των δόσεων από τις εταιρείες θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια σε ότι αφορά το εμβόλιο Johnson & Johnson μέσα στον Μάιο αναμένουμε 155.000 δόσεις και άλλη μία μεγάλη παρτίδα αναμένεται τον Ιούνιο. Έτσι μέσα στον Μάιο ανοίγει η πλατφόρμα και για τους 35-39 και 30-34 για όλα τα εμβόλια, την επιλογή του οποίου θα την κάνει το σύστημα.

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ηλικιακή ομάδα 20-29, οι οποίοι δεν θα εμβολιαστούν με εμβόλιο AstraZeneca. Τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 16-18 ετών που θα ακολουθήσει μετά προανήγγειλε ο Μάριος Θεμιστοκλέους θέμα που σχετίζεται με τον εμβολιασμό των μαθητών.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 4.615.746 εμβολιασμοί στη χώρα εκ των οποίων 2.974.198 με μία τουλάχιστον δόση 1.709.388 με δύο δόσεις.

Επίσημη πρεμιέρα για τα θερινά σινεμά
Σήμερα ανοίγουν μετα από επτά μήνες, και τα θερινά σινεμα με πληρότητα στο 75%, ενώ όπως και πέρσι δε θα υπάρχει διάλειμμα κατά τη διάρκεια των προβολών.

Υποχρεωτική θα είναι η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με μία κενή θέση να ανα δύο καθήμενους, εξαίρεση υπάρχει για τα άτομα που είναι ζευγάρι, οπότε μπορούν να καθίσουν χωρίς κενή θέση.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης