Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επίσημη πρώτη στην Αθήνα για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού - Πώς γίνεται η έκδοσή του

Επίσημη πρώτη στην Αθήνα για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού - Πώς γίνεται η έκδοσή του
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021 - 18:53

Το ψηφιακό πιστοποιητικό λειτουργεί ως μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση των ταξιδιών, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τη χώρα μας εν μέσω τουριστικής περιόδου.

«Ενσωματώνει τις πληροφορίες κάθε χώρας σε μία πανευρωπαϊκή πλατφόρμα, με ασφάλεια και προστασία, το είδαμε στην επίδειξη, είναι απλό και ουσιαστικά έχει όλες τις πληροφορίες που ένα κράτος μέλος χρειάζεται για να καλωσορίσει έναν ταξιδιώτη χωρίς να του επιβάλει περιορισμούς», είπε ο πρωθυπουργός.

Εύκολη η έκδοσή του
Ο πολίτης μπορεί να παίρνει το ψηφιακό πιστοποιητικό χρησιμοποιώντας είτε τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ.

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid της ΕΕ θα εκδίδεται από τις εθνικές Αρχές και θα είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, διαθέτουν αρνητικό PCR test, ή έχουν βεβαίωση ανάρρωσης από τον κορονοϊό.

Η απόδειξη προγενέστερης νόσησης, και συνεπώς ύπαρξης αντισωμάτων, είναι έγκυρη για έως 180 ημέρες, ένας πολίτης θα θεωρείται ότι έχει ανοσία αν διαθέτει θετικό τεστ PCR που να αποδεικνύει προγενέστερη μόλυνση ενώ τεστ αντισωμάτων δε θα γίνονται δεκτά.

Στη συμφωνία δεν αποσαφηνίζεται για πόσο καιρό ένα αρνητικό τεστ PCR είναι έγκυρο για να ταξιδέψουμε.

H χώρα μας πήρε συγχαρητήρια για την υιοθέτηση του ψηφιακού πιστοποιητικού, ενώ οι εικόνες από την παρουσίαση ταξίδεψαν μέσω Reuters σε όλο τον κόσμο, με τον Σαρλ Μισέλ να λέει πως μετά από τις διαπραγματεύσεις θα μπορέσει η ΕΕ να το εφαρμόσει τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης