Ντουντούκα
El Profesor ως το 2024! Αυτά είναι...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Γαλάζια Ελευθερία»: Με γοργούς ρυθμούς ενόψει της τουριστικής περιόδου

«Γαλάζια Ελευθερία»: Με γοργούς ρυθμούς ενόψει της τουριστικής περιόδου
Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021 - 22:01

Την ώρα που τα νησιά ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους πρώτους επισκέπτες, κάποια από αυτά τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς τους εμβολιασμούς, κάποια όχι. Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», με το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών να ξεπερνά πια το 37%.

Οι «πρωταθλητές»
Πρώτη στον εμβολιασμό έρχεται η Κύθνος. Στο μικρό νησάκι του Αιγαίου το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης με μία δόση ξεπερνά το 93% και το 79% το ποσοστό των κατοίκων που έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Την πιο εντυπωσιακή πορεία, ωστόσο, καταγράφει η Σύρος, καθώς σε μόλις μια εβδομάδα κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης από το 12% στο 30%, ενώ το ποσοστό των εμβολιασμένων με την πρώτη δόση ανέρχεται στο 65%.

Ο εμβολιασμός είναι πολύ σημαντικός για τον τουρισμό, δήλωσε από την Αστυπάλαια ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας συγχαρητήρια στους κατοίκους που έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 70%.

«Το ενδιαφέρον είναι ότι εγώ συνάντησα δύο τουρίστες οι οποίοι ήρθαν και μου είπαν “ακούσαμε πως τα νησιά είναι εμβολιασμένα και γι’ αυτό και ήρθαμε εδώ”. Άρα, είναι πολύ σημαντικό και για το τουριστικό μας προϊόν».

Η εκστρατεία «Γαλάζια Ελευθερία» δεν προχωρά ωστόσο με τις ίδιες ταχύτητες σε όλα τα νησιά. Όπως για παράδειγμα στη Νάξο, όπου έχει εμβολιαστεί μόλις το 1/3 των κατοίκων.

Στο 37% ανέρχεται το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών στην Ζάκυνθο, ενώ τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται και ακυρώσεις σε ποσοστό περίπου 5%.

Νάξος, Σάμος, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Κάλυμνος αποτελούν την πεντάδα των νησιών με τη χαμηλότερη πληρότητα στα ραντεβού για εμβολιασμό.

Στόχος των υγειονομικών Αρχών είναι στο τέλος Ιουνίου να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι νησιώτες.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης