Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανατροπή! Τέλος το AstraZeneca για κάτω των 60 ετών (video)

Ανατροπή! Τέλος το AstraZeneca για κάτω των 60 ετών (video)
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 - 20:03

Ανατροπή με τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, καθώς η επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται στην κυβέρνηση να σταματήσει ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο σε ηλικίες κάτω των 60 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της Αstrazeneca χορηγείται στη χώρα μας από την ηλικία των 30 ετών και άνω. Η επιτροπή στηρίζει την απόφασή της στο γεγονός ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων στην Ελλάδα, ενώ προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τς τελευταίες πληροφορίες, έχουν γίνει στη χώρα σχεδόν 7 εκατομμύρια εμβολισμοί. 2.750.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και με τις 2 δόσεις ή έχουν λάβει το μονοδοσικό σκεύασμα, ενώ 4.300.000 έχουν λάβει 1 δόση.

Η Επιτροπή εισηγείται να μην γίνεται το εμβόλιο της AstraZeneca σε ηλικίες κάτω των 60 ετών, ενώ παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν ένα από τα άλλα τρία διαθέσιμα εμβόλια.

Επίσης, προτείνει σε όσους έχουν κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με την πρώτη δόση του AstraZeneca να αλλάξουν, εφόσον το επιθυμούν, το ραντεβού τους με άλλο εμβόλιο.

Όσοι έχουν λάβει την 1η δόση του σκευάσματος, ενδέχεται να να κάνουν τη 2η με άλλο εμβόλιο.

Διαβάστε επίσης