Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κύπρος: Τέσσερις νεκροί ο τραγικός απολογισμός (video)

Κύπρος: Τέσσερις νεκροί ο τραγικός απολογισμός (video)
Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021 - 14:58

Πενήντα πέντε χιλιάδες στρέμματα δάσους και 4 νεκροί άνθρωποι είναι ο τραγικός υπολογισμός της καταστροφικής πυρκαγιάς που επί δυο μέρες κατάκαιγε στην Λεμεσό της Κύπρου. Η πυρκαγιά που χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη καταστροφή στην Κύπρο μετά το 1974, ξέσπασε όταν ένας 67χρονος έκαψε χόρτα στο χωράφι του.

Απόλυτη καταστροφή. Στάχτη, αποκαΐδια και τέσσερις νεκρούς άφησε πίσω της η μεγάλη φωτιά που κατέκαιγε την επαρχία της Λεμεσού επί δύο 24ωρα. Περισσότερα από 55 χιλιάδες στρέμματα μετατράπηκαν σε κρανίου τόπος.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν σύμφωνα με τις αρχές ένας 67χρονος φέρεται να έκαιγε χόρτα στο χωράφι του. Λίγα λεπτά μετά και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή άρχισε να επεκτείνεται ανεξέλεγκτα.

Τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στο χωριό Οδού. Εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι καθώς μετά την εκκένωση του χωριού παρέμειναν αλλά βλέποντας τη φωτιά να πλησιάζει απειλητικά προσπάθησαν να διαφύγουν με αυτοκίνητο. Δεν τα κατάφεραν και με τα πόδια κατευθύνθηκαν προς την κορυφή του βουνού, σε σημείο όπου δεν υπήρχε φλόγα.

Οι σοροί των τεσσάρων θυμάτων Αιγυπτιακής καταγωγής εντοπίστηκαν σε απόσταση περίπου 40 με 50 μέτρων μεταξύ τους.

Δεκάδες είναι τα καμένα σπίτια ενώ στάχτη έγιναν χωράφια και καλλιέργειες.

Χωρίς ρεύμα και νερό παραμένουν πολλά χωριά στην Κύπρο ενώ η Κυπριακή κυβέρνηση τις επόμενες ώρες αναμένεται να εξαγγείλει μέτρα για τους πυρόπληκτους.

Οι αρχές αναμένουν το τελικό πόρισμα, ωστόσο καλούν τους πολίτες να μην καίνε χόρτα και να μην ανάβουν φωτιά σε δάση.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης