Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρία χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι (video)

Τρία χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι (video)
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 - 21:24

Σήμερα είναι μία από τις τραγικότερες επετείους της σύγχρονης ιστορίας, η ημέρα που 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Το MEGA δεν ξεχνά, θυμάται ξανά εκείνες τις συνταρακτικές στιγμές της εθνικής τραγωδίας όταν οι φλόγες έκαψαν ανθρώπους, περιουσίες, κόπους μίας ζωής και όνειρα.

1095 ημέρες μετά επιστρέφουμε στον τόπο της τραγωδίας και της κρατικής ολιγωρίας, εκεί όπου τα τραγικά λάθη, η ανοργανωσιά και η ανικανότητα βύθισε όχι μόνο 102 οικογένειες, αλλά όλη την Ελλάδα στο πένθος.

Στο καθιερωμένο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κόκκινο Λιμανάκι ο πόνος ήταν βουβός. Ένας φόρος τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους.

Με μία φωνή, επιζώντες, συγγενείς, φίλοι των θυμάτων, ζητούν να μην ξεχαστεί η τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018…Να μην ξεχαστούν τα 103 θύματα.

Η τραγωδία

Τρία χρόνια πριν, στις 23 Ιουλιου 2018, η φωτιά που άναψε ένας 65χρονος στο Νταού Πεντέλης έμελλε να σαρώσει στο πέρασμα τους ανθρώπους, ζώα, περιουσίες και όνειρα.

Η παντελής έλλειψη συντονισμού του κρατικού μηχανισμού, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πυρκαγιά, οδήγησε σε μία τραγωδία άνευ προηγουμένου.

Οι ευθύνες όπως σκιαγραφήκαν από τη δικαστική έρευνα του 6ου τακτικού ανακριτή, Αθανάσιου Μαρνέρη, τεράστιες.

Ο ανακριτής κατάφερε στο πλαίσιο της έρευνας του να ανακτήσει τις συνομιλίες του καταγραφικού από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ). Δύο τα συμπεράσματα, η παντελής έλλειψη κρατικού μηχανισμού και η γνώση από την πρώτη στιγμή για την ύπαρξη νεκρών, πολύ πριν από την σύσκεψη σε πανελλαδικό δίκτυο υπό τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται ο εισαγγελέας να προτείνει προς το δικαστικό συμβούλιο ποιοι κατηγορούμενοι και για ποια αδικήματα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς με τα 103 θύματα. Οι νεκροί και οι συγγενείς τους, αναμένουν τη δικαίωση.

Πηγή: Mega

TAGS

Διαβάστε επίσης