Ντουντούκα
Ψηλά το κεφάλι...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Μεγάλα πύρινα μέτωπα σε Κορινθία, Εύβοια & Επίδαυρο - Επί ποδός η Πυροσβεστική

Μεγάλα πύρινα μέτωπα σε Κορινθία, Εύβοια & Επίδαυρο - Επί ποδός η Πυροσβεστική
Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 - 23:06

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στην Άνω Αλμυρή Κορινθίας, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν και άλλα τρία πύρινα μέτωπα σε Επίδαυρο, Εύβοια και Χαλκιδική. Σε εξέλιξη είναι αυτήν την στιγμή δασική πυρκαγιά στην περιοχή Άνω Αλμυρή Κορίνθιας. Η φωτιά ξέσπασε λίγη ώρα μετά τις 17.00 σήμερα το απόγευμα και στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.

Νωρίτερα, μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 εστάλη μήνυμα για εκκένωση της περιοχής Ρυτό Κορινθίας λόγω των πυκνών καπνών προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι αναπνευστικά προβλήματα.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά πριν απειλήσει τους διάσπαρτους οικισμούς που βρίσκονται στην περιοχή.

Στην περιοχή μετέβη για τον συντονισμό των δυνάμεων ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Στέφανος Κολοκούρης ενώ βρίσκεται και κλιμάκιο του Π.Σ για να ερευνήσει τα ακριβή αίτια της φωτιάς.

Την κινητοποίηση της πυροσβεστικής προκάλεσαν δύο ακόμη πυρκαγιές νωρίτερα σε Λίμνη Ευβοίας και Επίδαυρο.

«Στείλαμε επιπλέον δυνάμεις»
Όπως σημείωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Μαριλένα Γεραντώνη ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, η κατάσταση είναι βελτιωμένη στην Κορινθία, ωστόσο στο σημείο της πυρκαγιάς παραμένει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη ενώ κινητοποιούνται επιπλέον δυνάμεις.

«Έχουν κινητοποιηθεί και επιπρόσθετες επίγειες δυνάμεις δεδομένου ότι τη νύχτα δε θα έχουμε στη διάθεσή μας τα εναέρια μέσα».

Στόχος των επιπλέον δυνάμεων είναι να οριοθετηθεί η πυρκαγιά μέχρι να πέσει το σκοτάδι, ενώ μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Σήμερα σημειώθηκαν 40 πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα, με 3 από αυτές να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης