Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φολέγανδρος: Η στιγμή που ανασύρεται το πτώμα της Γαρυφαλλιάς από τη θάλασσα

Φολέγανδρος: Η στιγμή που ανασύρεται το πτώμα της Γαρυφαλλιάς από τη θάλασσα
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 - 21:48

Συγκλονίζουν τα βίντεο-ντοκουμέντο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την επιχείρηση του Λιμενικού να ανασύρει τη σορό της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε από τον 30χρονο σύντροφό της στη Φολέγανδρο.

Το βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τις αγωνιώδεις προσπάθειες που έκαναν οι λιμενικοί στη Φολέγανδρο για να ανασύρουν από τη θάλασσα και την βραχώδη περιοχή το άτυχο κορίτσι.

Κρατώντας ένα σχοινί για να μην παρασυρθούν, είχαν προσεγγίσει το σημείο όπου βρισκόταν η 26χρονη. Γιατρός είχε επιχειρήσει να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο διαπιστώθηκε πως ήταν ήδη νεκρή.

Στη συνέχεια τη μετέφεραν με προσεκτικές κινήσεις στην ακτή.

Την ίδια στιγμή, διασώστες επιστρέφουν στο φουσκωτό σκάφος με το οποίο είχαν προσεγγίσει την παραλία της Λυγαριάς.

«Το βίντεο αυτό αποκαλύπτει, σε συνδυασμό με την ιατροδικαστική έκθεση, τι βίωσε αυτό το δυστυχισμένο πλάσμα, από την στιγμή που ο δράστης άρχισε να εκτελεί το σχέδιό του. Της προκάλεσε ακραία χτυπήματα στο κεφάλι. Της έβγαλε τα ρούχα και της έβγαλε το σκουλαρίκι από το αυτί, σκίζοντας το αυτί, γιατί το σκουλαρίκι βρέθηκε στον δρόμο. Ο δράστης νομίζοντας ότι το θύμε έχει πεθάνει, το εκσφενδόνισε στη θάλασσα για να εξαφανίσει το πτώμα πιστεύοντας ότι ο αέρας θα βοηθήσει την επιλογή του», σημείωνει ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης.

Σοκαριστικές μαρτυρίες
Συγκλονισμένος ο αγροτικός γιατρός έλεγε ότι εάν είχαν φτάσει 10 λεπτά νωρίτερα δεν αποκλείεται η κοπέλα να είχε σωθεί.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, αφού πρώτα ξυλοκόπησε τη Γαρυφαλλιά και την έσυρε στα βράχια στην περιοχή Λυγαριά, στη συνέχεια πέταξε το κορίτσι στη θάλασσα.

Η 26χρονη φορούσε μόνο το μαγιό της, ενώ δίπλα της υπήρχε μαύρη τσάντα πλάτης μέσα στην οποία ήταν και η ταυτότητα του δολοφόνου της.

Τις εικόνες που κόβουν την ανάσα αντίκρισαν ένας Αμερικανός τουρίστας μαζί με την κόρη του. Είχαν δει το άψυχο κορμί της Γαρυφαλλιάς να επιπλέει στο νερό, λίγη ώρα αφού είχε δολοφονηθεί.

«Η κόρη μου, που ήταν στην κορυφή, είδε κάτι να επιπλέει στη θάλασσα και με ειδοποίησε. Τότε είδα σανδάλια και ένα φόρεμα στα χόρτα. Πήγα πιο κοντά στη θάλασσα και είδα τη σορό να επιπλέει, της φώναζα πολλές φορές, δεν κουνήθηκε καθόλου», είπε ο ίδιος.

Κάτοικος του νησιού που έσπευσε να βοηθήσει περιγράφει τις δραματικές στιγμές.

«Έπεσα στη θάλασσα μαζί με ακόμα δυο άτομα διότι μόνος μου δε θα μπορούσα να την τραβήξω. Οι δύο την κρατούσαν από το κεφάλι κι εγώ την έσπρωχνα να βγούμε στην ακτή. Μόλις την βγάλαμε, ήρθε ο αγροτικός γιατρός όπου προσπάθησε να την επαναφέρει χωρίς αποτέλεσμα».

Στον Κορυδαλλό ο δολοφόνος
Ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να εκτίσει το προβλεπόμενο διάστημα της καραντίνας λόγω κορωνοϊού και στη συνέχεια, εφόσον προσκομιστεί ο ιατρικός του φάκελος, θα αποφασιστεί εάν θα οδηγηθεί σε κελί με άλλους κρατούμενους ή στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ήρεμος και δεν έχει εκφράσει κάποιο αίτημα.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης