ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Στο «κόκκινο» δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί – Στο τραπέζι τα lockdown (video)

Στο «κόκκινο» δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί – Στο τραπέζι τα lockdown (video)
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 - 14:47

Τα δημοφιλέστερα νησιά που συγκεντρώνουν πλήθος τουριστών και μπαίνουν στη διακεκαυμένη ζώνη της πανδημίας . Ήδη στο συρτάρι υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που εξετάζονται, ενώ τα lockdown είναι πάντα πάνω στο τραπέζι.

Πιο συγκεκριμένα, κυριολεκτικά στο κόκκινο, είναι οι δημοφιλείς προορισμοί των καλοκαιρινών διακοπών σε Κυκλάδες, Κρήτη και νότιο Αιγαίο.

Οι επιστήμονες έχουν ήδη στο μικροσκόπιο την Ίο ενώ ανησυχούν για το ξέσπασμα των κρουσμάτων κορονοϊού σε Πάρο, Μύκονο, Τήνο, Σαντορίνη και στην Κρήτη με αιχμή το Ρέθυμνο.

Οι προειδοποιήσεις είναι αυστηρές και τα τοπικά lockdown πιθανά.

Την ίδια ώρα το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη Ασθενειών επικαιροποιεί τον χάρτη με τις «κόκκινες περιοχές». Σε αυτές περιλαμβάνονται για πρώτη φορά και νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Αστυνομικές ενισχύσεις

Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης τα πάρτι και ο συνωστισμός δεν σταματούν. Με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ολοκληρώνεται η αποστολή στην Ίο 30 αστυνομικών ΟΠΚΕ και 10 αστυνομικών της ασφάλειας που θα κυκλοφορούν με πολιτικά, ενώ στην Πάρο φτάνουν σήμερα 30 αστυνομικοί ΟΠΚΕ και 15 ένστολοι αστυνομικοί της ασφάλειας.

«Βράζει» η Ίος

Ο αγαπημένος προορισμός των παραθεριστών νεαρής, κυρίως, ηλικίας, «βράζει» κυριολεκτικά, καθώς καθημερινά εμφανίζονται νέα κρούσματα κορονοϊού.

Στο νησί των 2300 μόνιμων κατοίκων βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 9000 επισκέπτες, ενώ μόλις ένα ξενοδοχείο καραντίνας 10 δωματίων προσπαθεί να εξυπηρετήσει τους ασθενείς.

Σε πολλά ξενοδοχεία του νησιού παραμένουν απομονωμένοι στα δωμάτιά τους ασθενείς μέχρι να βρουν μια κλίνη στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό που ξεπερνά το 92% ενώ σύμφωνα με τις τοπικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει οι εμβολιασμοί των εργαζομένων σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης