Ντουντούκα
Ξεκίνησε η αντεπίθεση!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τον καύσωνα - Τι αποφασίστηκε

Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τον καύσωνα - Τι αποφασίστηκε
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 - 19:36

Όπως όλα δείχνουν επιβεβαιώνονται απόλυτα οι προβλέψεις του μετεωρολόγου του MEGA Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος εδώ και μέρες μας προειδοποιεί ότι αυτός ο καύσωνας θα μείνει στην ιστορία.

Βασικό χαρακτηριστικό του φαινομένου θα είναι η παρατεταμένη διάρκεια των πολύ υψηλών θερμοκρασιών οι οποίες σε κάποιες περιοχές θα αγγίξουν και τους 45 βαθμούς.

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να κάνει έκκληση στους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα.

Όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη αφορούν τέσσερα βασικά σημεία:

Αυξημένη ετοιμότητα για πρόληψη πυρκαγιών, ενώ θα υπάρχουν εναέρια μέσα τα οποία θα παρατηρούν τις περιοχές που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο φωτιάς.

Αδιάλειπτη λειτουργία των κρίσιμων υποδομών, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και η ύδρευση

Σε ετοιμότητα θα είναι το σύστημα υγείας και το ΕΚΑΒ. Επίσης, έγινε έκκληση στους οδηγούς να μην κλείνουν της Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

Τέλος, μέσα στην επόμενη ώρτα αναμένονται εξειδικεύσεις σχετικά με την προστασία των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

«Καμίνι» η χώρα
Συνεχίζεται η επέλαση του καύσωνα στη χώρα μας, με τον υδράργυρο σήμερα να ανεβαίνει ακόμη περισσότερο, «αγγίζοντας» ακόμη και τους 42 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, οι επόμενες 10 περίπου μέρες θα κυλήσουν με παρόμοιες θερμοκρασίες. Στην Αθήνα το Σάββατο και την Κυριακή ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 41 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης