Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Αθήνα απορρίπτει την προπαγάνδα της Άγκυρας

Η Αθήνα απορρίπτει την προπαγάνδα της Άγκυρας
Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021 - 23:05

Η τουρκική προπαγάνδα ανέλαβε ξανα δραση αυτή την φορα εκμεταλλευόμενη τον θανατο από πυροβολισμο ενός 42χρονου τούρκου πολίτη στις τουρκικές όχθες στον ποταμό Έβρο.

Την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν δέχεται βολές για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Τουρκία και σπεύδει να μοιράσει τσάι στους πυρόπληκτους της Μαρμαρίδας για να τους κατευνάσει, φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, υποστήριζαν ότι ένας 42χρπμπς σκοτώθηκε από έλληνες.

Τα συγκεκριμένα μέσα επιχείρησαν να αποδώσουν τον θάνατο του τούρκου πολίτη σε δύο άνδρες με πολιτικά που βρίσκονταν στην ελληνική πλευρά του ποταμού. Μάλιστα, η Άγκυρα κατέθεσε διάβημα στην ελληνική πρεσβεία για το περιστατικό.

Εντούτοις, η Τουρκία έλαβε την προσήκουσα απάντηση από ελληνικό ΥΠΕΞ.

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο. Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση» υπογράμμιζε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ταυτόχρονα, οι ελληνικές αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές που ερεύνησαν τις καταγγελίες, ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπήρξε κανένας πυροβολισμός από την ελληνική πλευρά του ποταμού.

«Αναμενόμενο ήταν να εκμεταλλευτεί η Τουρκία μέσω της προπαγάνδας της, αυτόν τον θάνατο του τούρκου πολίτη και να τα ρίξει βέβαια στην Ελλάδα. Σαφώς και δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, τουλάχιστον από τη δική μας τη μεριά, λειτουργούσαμε και λειτουργούμε κάτω από ασφαλείς συνθήκες, αποτρέποντας μόνο τις μεταναστευτικές ροές» σχολίασε ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρελάς.

Πληροφορίες των ελληνικών αρχών αναφέρουν ότι ο 42χρονος τούρκος είναι κάτοικος χωριού κοντά στην Ανδριανούπολη, και ο θάνατος του προήλθε μετά από συμπλοκή πιθανότατα με άτομα που εμπλέκονται σε διακίνηση μεταναστών.

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε την ζωή του ο 42χρόνος διεξάγεται ερευνά από την τουρκική εισαγγελία στην Ανδριανούπολη.

Πηγή: Mega

Διαβάστε επίσης