Ντουντούκα
Τι ΚΑΥΛΑ (να είσαι Ολυμπιακός)!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Στο έλεος του Θεού η Εύβοια! Εγκαταλείπουν από τη θάλασσα τους φλεγόμενους οικισμούς

Στο έλεος του Θεού η Εύβοια! Εγκαταλείπουν από τη θάλασσα τους φλεγόμενους οικισμούς
Κυριακή, 8 Αυγούστου 2021 - 14:53

Στα ferry boat και τα σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού σπεύδουν εκατοντάδες κάτοικοι από το Πευκί και άλλους οικισμούς της βόρειας Εύβοιας, για τους οποίους έχει δοθεί εντολή εκκένωσης.

Η κατάσταση στο νησί παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, με το μέτωπο της φωτιάς να απειλεί πολλούς οικισμούς και τους κατοίκους της περιοχής να απευθύνουν ύστατη έκκληση για βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό και να καταγγέλλουν την απουσία πυροσβεστικών δυνάμεων.

«Στο βόρειο μέτωπο η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Όλα τα χωριά βρίσκονται σε πολύ επικίνδυνο καθεστώς. Δίνεται μάχη σε πολλούς οικισμούς, επίγεια και εναέρια» δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν προχωρήσει στη διάσωση και περισυλλογή 349 ατόμων από το Πευκί έπειτα από τις εντολές εκκένωσης της περιοχής.

Τα άτομα αυτά επιβιβάστηκαν σε επιβατηγό πλοίο που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ κάθε λεπτό που περνά συρρέουν κι άλλοι.

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται στο Πευκί τρία σκάφη του Λιμενικού, δυο πλοία και δυο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ένα επιβατηγό, δυο τουριστικά σκάφη, αλιευτικά και ιδιωτικά σκάφη για πιθανή περισυλλογή κατοίκων και τουριστών.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης