Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προέλαση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν (video)

Προέλαση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν (video)
Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 - 21:10

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, όπου οι ισλαμιστές αντάρτες Ταλιμπάν προελαύνουν σε όλα τα μέτωπα και σφίγγουν τον κλοιό στην πρωτεύουσα Καμπούλ.

Δραματική έκκληση σε όλο τον κόσμο να βοηθήσει τις γυναίκες του Αφγανιστάν απηύθυνε μια νεαρή κινηματογραφίστρια μέσα από την Καμπούλ μιλώντας στο BBC.

«Κινδυνεύει η ζωή μου, αλλά δε σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου. Σκέφτομαι τη χώρα μου, τις ιστορίες μας. Σκέφτομαι τη γενιά μας. Προσπαθήσαμε πολύ να φέρουμε αλλαγές. Σκέφτομαι τα κορίτσια. Δεν είναι μόνο για εμένα. Δε νοιάζομαι για εμένα» τόνισε η Σαχρά Καρίμι.

«Υπάρχουν χιλιάδες γυναίκες, χιλιάδες υπέροχες νέες γυναίκες με ταλέντο σε αυτή τη χώρα… Σας παρακαλώ, μιλήστε για εμάς. Πείτε τι γίνεται στο Αφγανιστάν. Πρέπει να μάθει ο κόσμος για εμάς. Γιατί είναι αδικία…» συμπλήρωσε η κινηματογραφίστρια από την Καμπούλ.

Πηγή: Mega

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός: Για ποιους αποφασίστηκε τρίτη δόση εμβολίου

Κορονοϊός: Για ποιους αποφασίστηκε τρίτη δόση εμβολίου

«Η σημερινή κίνηση επιτρέπει στους γιατρούς να ενισχύσουν την ανοσία σε ορισμένα άτομα με ανοσοκατεσταλμένα άτομα που χρειάζονται επιπλέον προστασία από τον COVID-19» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εν ενεργεία Επίτροπος του FDA, Δρ. Janet Woodcock