Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βελτιώνεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο (video)

Βελτιώνεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο (video)
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 - 00:25

Το Σαββατοκύριακο επανερχόμαστε σε πιο καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες μετά το σύντομο φθινοπωρινό διάλλειμα. Το Σάββατο, από το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και στο Ιόνιο και τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει νέα άνοδο. 30 βαθμούς στα βόρεια, 28-30 στη δυτική Ελλάδα, 30-31 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Λίγο πιο χαμηλές θα είναι οι μέγιστες στο Αιγαίο, από 25 μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε βορειοδυτικές διευθύνσεις 2-4, τοπικά και 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο στα βόρεια τμήματα θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις ασθενείς 2-3 μποφόρ και νοτιότερα βοριάδες που στα Δωδεκάνησα θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία από 16-30 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε βορειοανατολικές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Σε παρόμοιο μοτίβο θα κυλήσει ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τον ήλο να κυριαρχεί. Η θερμοκρασία από 15-29 και οι άνεμοι ασθενείς βόρειοι 2-3 μποφόρ, θα στραφούν σε νοτιάδες.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι πολύ καλός, με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Προς το βράδυ θα αναπτυχθούν λίγες αραιές κατά βάση νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα και οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις.

Διαβάστε επίσης