Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το MEGA στην άσκηση του ΝΑΤΟ (video)

Το MEGA στην άσκηση του ΝΑΤΟ (video)
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 - 23:52

Νατοϊκή άσκηση αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών πραγματοποιήθηκε στην Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας, με τη συμμετοχή ελληνικών σωστικών συνεργείων.

Σωστικά συνεργεία από όλα τα Βαλκάνια υπό την καθοδήγηση του ΝΑΤΟ σπεύδουν στη Βόρεια Μακεδονία καθώς η χώρα έχει χτυπηθεί από σεισμό που ξεπερνάει τα 8 Ρίχτερ.

Οι ζημιές είναι εκτεταμένες, υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι που καλούν σε βοήθεια.

Οι Έλληνες διασώστε του ειδικού τάγματος αντιμετώπισης καταστροφών έχουν εντοπίσει μια γυναίκα κάτω από τα συντρίμμια. Ξεκινά η προσπάθεια απεγκλωβισμού της.

Η γυναίκα είναι χτυπημένη σοβαρά. Δίνεται μάχη με τον χρόνο από το ελληνικό συνεργείο διάσωσης.

Η γυναίκα είναι αφυδατωμένη. Της χορηγείται ορός από τον Έλληνα διασώστη και μεταφέρεται με ασφάλεια στο ασθενοφόρο. Για άλλη μια φορά τα μέλη του ειδικού τάγματος του μηχανικού αποδεικνύουν την υψηλή επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και εκπαίδευση.

Η άσκηση που διεξήχθη στην Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας είχε ως στόχο να εκπαιδευτούν σωστικά συνεργεία από τις βαλκανικές χώρες υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ σε μια σειρά από δύσκολα και απαιτητικά σενάρια όπως υποβρύχια διάσωση, απεγκλωβισμός ανθρώπων από ορεινές περιοχές και αντιμετώπιση χημικής απειλής.

Για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε και το ειδικό λογισμικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε με την στήριξη του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Πηγή: Mega

TAGS

Διαβάστε επίσης