Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μάτι: Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή 27 κατηγορουμένων (video)

Μάτι: Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή 27 κατηγορουμένων (video)
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 - 19:45

Στην πρότασή του ο Εισαγγελέας, εισηγήθηκε την παραπομπή σε δίκη τους 27 από τους 28 κατηγορούμενους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς.

Την παραπομπή σε δίκη για 27 από τους 28 κατηγορούμενους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς εισηγείται με πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιώργος Πολυκράτης.

Ο εισαγγελέας με την πρόταση του που αριθμεί 680 σελίδες προτείνει να καθίσουν οι κατηγορούμενοι στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών κατά περίπτωση για τα εξής αδικήματα:

Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο δια παραλείψεως

Σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο δια παραλείψεως

Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται τα ονόματα της πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του πρώην δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, του πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, του σημερινού αρχηγού της πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο 70χρονος ο οποίος φέρεται ως υπαίτιος της καταστροφικής πυρκαγιάς ενώ ο εισαγγελέα προτείνει την απαλλαγή από τις κατηγορίες μόνο του συγκυβερνήτη του συντονιστικού ελικοπτέρου.

Πηγή: Mega

Διαβάστε επίσης