Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπάλλος: Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική – Χιόνισε στη Βόρεια Ελλάδα (videos)

Μπάλλος: Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική – Χιόνισε στη Βόρεια Ελλάδα (videos)
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 - 18:06

Σε κλοιό έντονης κακοκαιρίας βρίσκεται όλη η χώρα, με καταρρακτώδεις βροχές αλλά και χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα. Ξεκίνησε να σαρώνει ολόκληρη τη χώρα η κακοκαιρία Μπάλλος με βροχές και χαλαζοπτώσεις.

Οι ουρανοί άνοιξαν και οι δρόμοι στη Γλυφάδα μετατράπηκαν σε ποτάμια κάνοντας επικίνδυνη τη διέλευση πεζών και οχημάτων.

Οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας στο κόκκινο. Οδηγοί περίμεναν για ώρες στο τιμόνι μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Στο Μεσολόγγι η καταρρακτώδης βροχή έχει σκεπάσει τα πάντα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν στη περιοχή για αυτό με απόφαση του δημάρχου, Κώστα Λύρου, δε λειτούργησαν σήμερα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.

Οι προειδοποιήσεις μέσω του 112 ξεκίνησαν να πηγαίνουν σε Κέρκυρα και Κεφαλλονιά. Μέσω των μηνυμάτων καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στη Φλώρινα με τις εικόνες να θυμίζουν Χριστούγεννα.

Στις ήδη πλημμυρισμένες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας από την κακοκαιρία Αθηνά οι κάτοικοι δίνουν μάχη με το χρόνο και προσπαθούν να οχυρώσουν τις περιουσίες τους.

Κάποιοι ηλικιωμένοι αλλά και ευπαθείς ομάδες έχουν ήδη μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία ενώ μισθώθηκε και ξενοδοχείο για όποιον έχει ανάγκη.

Ήδη η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια στη Βόρεια Εύβοια.

Ο φόβος για τη σημερινή και αυριανή ημέρα είναι διάχυτος. Οι κάτοικοι μετρούν για πολλοστή φορά τις πληγές τους.

Έτοιμο ακόμα και για εκκένωση περιοχών όπου χρειαστεί σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων είναι το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, μετά από την σύσκεψη με τους συναρμόδιους φορείς, τόνισε ότι «προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Σε επιφυλακή βρίσκονται από το πρωί Πυροσβεστική Υπηρεσία, αστυνομία, στρατός αλλά και το ΕΚΑΒ.

Στο χωριό Αχλάδι στη Βόρεια Εύβοια, οι κάτοικοι βρίσκονται σε επιφυλακή περιμένοντας τη νέα κακοκαιρία που αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγες ώρες.

Μηχανήματα του δήμου εργάζονται συνεχώς, προσπαθώντας να καθαρίσουν το ρέμα, ενώ και οι κάτοικοι προσπαθούν να οχυρώσουν τις περιουσίες τους με σακιά από άμμο.

Πηγή: Mega.

Διαβάστε επίσης