Ντουντούκα
Κυνηγάμε όλους τους στόχους μας!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Γιώργος Παπανδρέου – Προαναγγελία υποψηφιότητας... (video)

Γιώργος Παπανδρέου – Προαναγγελία υποψηφιότητας... (video)
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 - 19:25

Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει παρών. Και με ένα τουίτ γεμάτο νόημα προετοιμάζει την επανεμφάνιση ου στη κεντρική πολιτική σκηνή.

«18 Οκτώβρη 1981 Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας. 18 Οκτώβρη 2021 Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού». Ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου πρώην Πρωθυπουργός.

Τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου είχε αποκαλύψει και η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε παλιότερη εκδήλωση στο Καλέντζι καταθέσει στεφάνι στον ανδριάντα του πατέρα του Ανδρέα. Εκεί είναι το σπίτι του γέρου της δημοκρατίας εκεί είναι η αρχή των βημάτων των Παπανδρέου στην πολιτική.

Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, διετέλεσε πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. 8 χρόνια από τις 8 Φεβρουαρίου 2004 ως τις 18 Μαρτίου 2012 και πρωθυπουργός από τις 6 Οκτωβρίου 2009 έως 11 Νοεμβρίου 2011, μετά τη νίκη του κόμματος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Ο πρώην πρωθυπουργός από το Καστελόριζο ανακοίνωσε την σύναψη του μνημονίου της χώρας με συμμετοχή του ΔΝΤ Τον Νοέμβριο του 2011 παραιτήθηκε από το αξίωμα του πρωθυπουργού και τον Μάρτιο του 2012 αποχώρησε από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Τον Ιανουάριο του 2015 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και ίδρυσε το πολιτικό κόμμα Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το οποίο έλαβε μέρος στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 αλλά δεν εισήλθε στη Βουλή.

Γεννημένος το 1952 στο Σαιντ Πωλ της Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών όταν ο Ανδρέας ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Ο ίδιος σπούδασε κοινωνιολογία στη Μασαχουσέτη πήρε μεταπτυχιακό στο London School of Economics και στην συνέχεια η πολιτική τον απορρόφησε και έχει δύο παιδιά, τον Ανδρέα και τη Μαργαρίτα-Έλενα με την Άντα Παπαπάνου.

Είναι γνωστή η αγάπη του για τα αθλητισμό.

«Σαν σήμερα, πριν 40 χρόνια, ο λαός πίστεψε στην Αλλαγή και άλλαξε τη μοίρα του. Η παράταξη της Αλλαγής είναι εδώ, να πρωταγωνιστήσει ξανά και να δώσει ελπίδα. Με το κεφάλι ψηλά, το βλέμμα στο μέλλον, ενωμένη και δυνατή. Για μια μεγάλη Νέα Αλλαγή», δήγλωσε η Φώφη Γεννηματά Πρόεδρος ΚΙΝΑΛ.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ήδη ένα κύκλο επαφών με τους υποψήφιους για την προεδρία Παύλο Γερουλάνο και Παύλο Χρηστίδη.

Το δικό του μήνυμα έστειλε από την ιδιαίτερη πατρίδα των Παπανδρέου το Καλέντζι ο Ανδρέας Λοβέρδος που ήδη έχει καταθέσει 5200 υπογραφές για την υποψηφιότητα του, ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης.

Ο ίδιος αποκάλυψε και τι είπε στον Γιώργο Παπανδρέου δηλαδή «πως όλοι μαζί οι πρώην αρχηγοί πρέπει μόνο να εγγυηθούν την ενότητα του κόμματος και τη σοβαρότητα των διαδικασιών όποιος όμως, θέλει να κατέβει, υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις του κόμματος και να τις τηρήσει», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Πηγή: Mega

Διαβάστε επίσης