Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο «κόκκινο» η χώρα με αρνητικό ρεκόρ 8.613 κρουσμάτων – «Λυγίζει» το ΕΣΥ (video)

Στο «κόκκινο» η χώρα με αρνητικό ρεκόρ 8.613  κρουσμάτων – «Λυγίζει» το ΕΣΥ (video)
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 - 13:31

Τα κρούσματα για άλλη μια μέρα εκτινάχθηκαν σε αριθμό ρεκόρ που ξεπερνάει τα 8.600, ενώ την ίδια στιγμή οι εντατικές «στενάζουν» με 73 ανθρώπους σε όλη τη χώρα να μη βρίσκουν κρεβάτι για να νοσηλευτούν. Οι επιστήμονες για άλλη μια φορά κρούουν καμπανάκι κινδύνου και μιλούν ακόμη και για 120 νεκρούς τη μέρα την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ κάποιοι εξ αυτών ζητούν οι ανεμβολίαστοι να αποκλειστούν από κάθε δραστηριότητα.

Ασταμάτητα εξαπλώνεται η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα, με το ένα αρνητικό ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο.

Για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας οι νέες μολύνσεις ξεπέρασαν τις 8.000, ενώ περισσότερες από 2.000 εντοπίστηκαν σε παιδιά έως 17 ετών.

Υψηλός ήταν και ο αριθμός των διασωληνωμένων που έφτασαν τους 486, εκ των οποίων οι 408 είναι ανεμβολίαστοι. Οι θάνατοι που καταγράφηκαν ήταν 46 και οι νέες εισαγωγές 411.

Την ίδια ώρα και το ιικό φορτίο δείχνει ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

«Πόρτα» στους ανεμβολίαστους

Πρόταση – βόμβα μέσω του MEGA από τον Διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκο Καπραβέλο ο οποίος ζητά να μπει stop σχεδόν σε όλες τις κινήσεις όσων δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Ο συνωστισμός είναι ο Νο1 τρόπος μετάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Εφιαλτική ήταν η νύχτα για ασθενείς και υγειονομικούς στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

73 ασθενείς περιμένουν για ΜΕΘ

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα νοσοκομεία της χώρας.

Όπως αποκαλύπτει το MEGA σε ολόκληρη τη χώρα 73 ασθενείς με COVID και άλλες ασθένειες νοσηλεύονται σε κοινό θάλαμο νοσηλείας ή ακόμη και ράντζα, περιμένοντας μέχρι και 10 ημέρες για να βρεθεί ένα κενό κρεβάτι σε ΜΕΘ χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Οι 50 από αυτούς είναι στην Αττική.

Υπερδιπλάσιες εισαγωγές στην εφημερία του ΑΧΕΠΑ

Δραματική ήταν άλλη μία εφημερία που ολοκληρώθηκε σήμερα στις 8 το πρωί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, με τις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό να υπερδιπλασιάζονται και ασθενείς να διασωληνώνονται για άλλο ένα βράδυ εκτός ΜΕΘ.

Δεν υπάρχει κενό κρεβάτι ούτε στον νομό ούτε και στην περιφέρεια, ενώ η εφημερία στο ΑΧΕΠΑ έκλεισε με 41 εισαγωγές και 4 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στην Πάτρα

Χθες τα κρούσματα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα έσπασαν το φράγμα των 300 μολύνσεων, με τα νοσοκομεία να δέχονται ασφυκτική πίεση.

307 ήταν τα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες στην Πάτρα, το οποίο αποτυπώνεται και στις νοσηλείες.

Στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας 15 άτομα μπήκαν με κρούσματα κορωνοϊού, με 4 άτομα από αυτούς να διασωληνώνονται. Παραμένουν 2 κλίνες κενές στο νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο του Ρίου δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ, κάτι που σημαίνει ότι η εφημερία στο νοσοκομείο θα είναι στα όριά της.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός: Η πανδημία σφυροκοπά την Ευρώπη - Νέα μέτρα στην Ελλάδα - Επέστρεψε ο εφιάλτης του lockdown

Κορονοϊός: Η πανδημία σφυροκοπά την Ευρώπη - Νέα μέτρα στην Ελλάδα - Επέστρεψε ο εφιάλτης του lockdown

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός, πως μπορεί να μην έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα από την εφαρμογή των μέτρων, τα οποία είχαν στόχο του ανεμβολίαστους και ήδη από την κυβέρνηση ανακοινώθηκαν νέα μέτρα, αυτή τη φορά για τα σουπερμάρκετ