Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μητσοτάκης – Δεν σκοπεύουμε να επιβάλλουμε lockdown (video)

Μητσοτάκης – Δεν σκοπεύουμε να επιβάλλουμε lockdown (video)
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021 - 12:59

Συνέντευξη στο CNN και στην δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπουρ παραχώρησε ο πρωθυπουργός. Η πανδημία, το ελληνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα καθώς και το προσφυγικό/ μεταναστευτικό ήταν κάποια από τα ζητήματα που έθιξε η δημοσιογράφος. Ελάτε να δούμε τι απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN.

«Είμαι ένας φιλελεύθερος πολιτικός. Δεν μου αρέσουν τα υποχρεωτικά μέτρα από τη φύση μου, αλλά πιστεύω ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση να προστατεύσω ανθρώπους που ξέρω ότι αν δεν εμβολιαστούν θα αρρωστήσουν και κάποιοι από αυτούς δυστυχώς θα χάσουν τη ζωή τους», είπε ο Πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 17% αυτής της ηλικιακής κατηγορίας δεν είχε εμβολιαστεί και είναι οι άνθρωποι που συνήθως καταλήγουν στην εντατική και κάποιοι δυστυχώς χάνουν τη ζωή τους

«Και αν, απλώς, κοιτάξουμε πόσο γρήγορα αυξήθηκαν τα ποσοστά εμβολιασμού, νομίζω ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Γενικά, προσπαθήσαμε να είμαστε μπροστά από την καμπύλη για τη λήψη αποφάσεων. Ήμασταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που άνοιξαν τις ενισχυτικές εμβολιαστικές δόσεις σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».

Παράλληλα εκτίμησε ότι το παράδειγμα της Ελλάδας θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες ενώ ξεκαθάρισε ότι με τα τεστ στο γενικό πληθυσμό δεν θα έχουμε ξανά lockdown.

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κρατήσουμε τις οικονομίες μας ανοιχτές. Δεν σκοπεύουμε να επιβάλουμε lockdown»

Με αφορμή την επίσκεψη του Παπά Φραγκίσκου στην Ελλάδα και όσα είπε για το μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές για τη στάση της Ευρώπης

«Δυστυχώς, δεν έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε αυτόν το ζήτημα. Και ναι, υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που θεωρούν ότι αυτό απλά δεν είναι δικό τους πρόβλημα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα καθημερινά σώζει ανθρώπινες ζωές, φυλάει τα σύνορα της και δεν θα αποτελεί λύση η ανεξέλεγκτη μετανάστευση που είδαμε το 2015.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης