Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεταμόρφωση – «Του πάταγε τον αστράγαλο για να σπάσει» (video)

Μεταμόρφωση – «Του πάταγε τον αστράγαλο για να σπάσει» (video)
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021 - 20:12

Για 2 ολόκληρα χρόνια ένα 8χρονο παιδί στη Μεταμόρφωση έπεφτε θύμα άγριου bullying από τρεις συνομηλίκους του.

Το παιδί δεχόταν καθημερινά σκληρά χτυπήματα αλλά και ύβρεις και όλα αποκαλύφθηκαν όταν έφτασε σε σημείο να χρειαστεί να μεταφερθεί σε νοσοκομείο με πόνους στον νεφρό.

Ο πατέρας του παιδιού καταγγέλλει πως είχε απευθυνθεί σε δασκάλους, στον διευθυντή του σχολείου ακόμη και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση χωρίς ωστόσο να βρει ανταπόκριση.

Μετά το τελευταίο και σοβαρότερο περιστατικό, προχώρησε σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

«Δέκα η ώρα το βράδυ να έρθει το παιδί και να μου πει πονάω, γιατί πονάς παιδί μου; Μου λέει ήρθε το συγκεκριμένο παιδάκι και με χτύπησε στον νεφρό… Του λέω του διευθυντή, γιατί δε με πήρες τηλέφωνο; Γιατί αν ήταν κάτι πιο σοβαρό θα είχαμε άσχημη κατάληψη», λέει ο πατέρας του 8χρονου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πατέρας του 8χρονου μαθητή, ο γιος του δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα bullying από τους συμμαθητές του.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, τρεις μαθητές τρίτης δημοτικού, σύμφωνα με τις καταγγελίες, χλεύαζαν, απαξίωναν και χτυπούσαν το παιδί του.

«Την άλλη φορά τον κλωτσήσαν στα γεννητικά όργανα, την άλλη φορά του πατούσαν τα κορδόνια για να πέσει κάτω, την άλλη φορά πήγε ένας από την κλίκα και του πάταγε τον αστράγαλο για να τον σπάσει».

Ο πατέρας του 8χρονου προχώρησε σε μήνυση εις βάρος των γονέων των τριών συμμαθητών που παρενοχλούσαν επανειλημμένα τον γιο του, του διευθυντή αλλά και στελέχους της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς όπως λέει όλο αυτό το διάστημα ήταν ενήμεροι αλλά άφησαν το πρόβλημα να διαιωνίζεται.

«Τα έχω γράψει, τα έχω καταγγείλει και μου έλεγε ο διευθυντής, παιδιά είναι θα τα βρούμε».

Ο 8χρονος μαθητής για αρκετές ημέρες έχασε τον ύπνο του, έβλεπε εφιάλτες και έψαχνε προφάσεις για να μην πάει στο σχολείο.

«Διακρινόταν από ένα έντονο άγχος, στρες, δεν ήθελε να πηγαίνει ούτε και σχολείο».

Σοκαρισμένοι είναι γονείς του σχολείου που αδυνατούν να πιστέψουν όλα όσα καταγγέλλονται.

«Δεν το περίμενα καν να φθάσουν στο σημείο να πατάνε το παιδί στους αστραγάλους, να πονάει, να ζητάει βοήθεια και να μην υπάρχει εδώ κάποια ευθύνη».

Το υπουργείο Παιδείας, με εντολή της υφυπουργού Ζέτας Μακρή, ζήτησε να διερευνηθεί σε βάθος το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης