Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ηλιοφάνεια την Τρίτη – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)

Ηλιοφάνεια την Τρίτη – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)
Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2022 - 14:58

Την Τρίτη θα επικρατήσει περισσότερη συννεφιά στη δυτική Ελλάδα, στη Θράκη και στο νότιο-νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Μάλιστα στα νότια τμήματα της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα, πιθανόν να ψιχαλίσει λίγο τοπικά, αλλά ο ήλιος θα κάνει και κατά διαστήματα την εμφάνισή του. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί περισσότερο ανοιξιάτικος, με ήλιο και λίγη αραιή συννεφιά κυρίως στα βορειότερα τμήματα. Άλλη μια μέρα λοιπόν, απουσία αξιόλογων βροχοπτώσεων και σε γενικές γραμμές, με καλές καιρικές συνθήκες.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα κυμανθεί από 16 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια , 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα φτάσει μέχρι 19 βαθμούς στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Το πρωί όμως η μέρα θα ξεκινάει με χαμηλές θερμοκρασίες. Ελάχιστες θερμοκρασίες πιο φυσιολογικές για την εποχή.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς 2 με 3 μποφόρ. Στο Αιγαίο, στα νότια θα πνέει ένα δυτικό ρεύμα 5 με 6 μποφόρ, και στις υπόλοιπες περιοχές, ένας ήπιος βοριάς αρχικά, που θα στραφεί σε νοτιοδυτικό 3 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, με αραιή συννεφιά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βορειοδυτικοί αρχικά, θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3 με 4 μποφόρ, βόρειοι, στρεφόμενοι μέχρι το βράδυ σε διάφορες διευθύνσεις.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης