Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κορονοϊός: Η διασπορά της «Όμικρον» τρομάζει τους ειδικούς

Κορονοϊός: Η διασπορά της «Όμικρον» τρομάζει τους ειδικούς
Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2022 - 20:38

Οι εκτιμήσεις των ειδικών για αυτό που περιμένουμε τις επόμενες ημέρες είναι εφιαλτικές. Ο καθηγητής Σαρηγιάννης εκτιμά ότι θα φτάσουμε τις 80.000 κρούσματα την ημέρα ενώ η Ελένη Γιαμαρέλλου εκφράζει φόβους ότι η νέα μετάλλαξη μπορεί να μολύνει ακόμη και 4 ή 5 φορές τον ίδιο άνθρωπο.

Τα χιλιάδες κρούσματα έχουν φοβίσει τους πολίτες αλλά και τους ειδικούς, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι το σύστημα υγείας θα δοκιμαστεί σκληρά για άλλη μια φορά.

Απροστάτευτοι με δύο δόσεις εμβολίου
Η «Όμικρον», όπως ανακοινώθηκε, μπορεί να γίνει επικίνδυνη όχι μόνο τους ανεμβολίαστους αλλά και για όσους έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου αλλά όχι την αναμνηστική, καθώς σύμφωνα με μελέτες δεν είναι θωρακισμένοι απέναντι στη νέα μετάλλαξη.

Τα ήπια συμπτώματα της «Ο» που μοιάζουν με αυτά του απλού κρυολογήματος, δεν πρέπει να εφησυχάζουν τους πολίτες προειδοποιούν οι γιατροί, καθώς ο ιός συνεχίζει να είναι φονικός για τους ανεμβολίαστους.

Οι ειδικοί προειδοποιούν επίσης ότι η παράλλαξη Όμικρον είναι δυνατόν να χτυπήσει πολλές φορές ένα άτομο, κυρίως εάν δεν είναι εμβολιασμένο.

Το κύμα της παράλλαξης Όμικρον αναμένεται να κορυφωθεί σε περίπου δύο εβδομάδες όπου και ο αριθμός των κρουσμάτων θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Έρχεται «τσουνάμι» κρουσμάτων
Με την παράλλαξη Δέλτα να είναι ακόμα ενεργή και με τις κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας να είναι γεμάτες, η ανησυχία για τις αντοχές του ΕΣΥ είναι μεγάλη.

Άλλη μια τραγωδία εξελίχθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, καθώς ένα νεογνό μόλις 22 εβδομάδων έχασε τη ζωή του. Η 36χρονη μητέρα του διεγνώσθη με κορονοϊό. Η κατάσταση της υγείας της επιβαρύνθηκε, με αποτέλεσμα οι γιατροί να κρίνουν απαραίτητη την καισαρική τομή. Το νεογνό δεν τα κατάφερε.

Η 36χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε καταστολή ενώ να σημειωθεί ότι είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Στον τόπο καταγωγής της, τα Αμπελάκια Δράμας, επικρατεί θλίψη και ερωτηματικά.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης