Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νεφώσεις και ασθενείς βροχές την Τετάρτη – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)

Νεφώσεις και ασθενείς βροχές την Τετάρτη – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)
Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022 - 15:39

Την Τετάρτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται στη δυτική Ελλάδα, στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και στη Θράκη.

Θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις συγκεκριμένες περιοχές, αλλά η έντασή τους θα πλησιάζει την ένταση ψιλόβροχου.

Έτσι στην ανατολική νησιωτική χώρα, στα νότια τμήματα της Κρήτης και πιθανόν και σε τμήματα των Κυκλάδων η αυξημένη συννεφιά, να είναι η αιτία για ασθενείς τοπικές βροχές. Στη δυτική Ελλάδα, μετά το μεσημέρι ίσως ψιχαλίσει λίγο στη ήπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος και ο ήλιος θα κυριαρχήσει.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε μικρή περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στους 17 στα βόρεια και δυτικά, 20 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Ίσως σε περιοχές της κεντρικής Στερεάς να πλησιάσει τους 22°C τοπικά και θα φτάσουν οι μέγιστες τους 17-20°C στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη σε δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο 4-6 και στα ανατολικά θα ενισχυθούν λίγο στα 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και μόνο το βράδυ θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις στο λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία από 10-19 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 2-4 μποφόρ.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με αίθριο καιρό και αραιή κατά διαστήματα συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-16 βαθμούς Κελσίου με νοτιάδες στο Θερμαϊκό που δε θα ξεπεράσουν τα 2-4 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης