Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νέα ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς (video)

Νέα ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς (video)
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 - 21:38

Πρώτη είδηση στην Αυστραλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτελεί η νέα ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς, που φέρνει επιπλέον επεισόδια στο σίριαλ της απέλασης ή όχι του Σέρβου σούπερ σταρ από τη χώρα.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ έπειτα από τέσσερις και πλέον ημέρες ενδελεχούς έρευνας, έκανε χρήση των αρμοδιοτήτων του και «μπλόκαρε» την παρουσία του «Νόλε» στη χώρα.

«Έκανα σήμερα χρήση της εξουσίας μου σύμφωνα με τον μεταναστευτικό νόμο για να ακυρώσω τη βίζα του κυρίου Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και σωστής τάξης, στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος» τόνισε ο Χοκ.

Το νομικό επιτελείο του Τζόκοβιτς αντέδρασε άμεσα και κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης του Χοκ, ζητώντας μάλιστα επίσπευση της εκδίκασης, προκειμένου η υπόθεση να τελεσιδικήσει πριν την έναρξη του τουρνουά τη Δευτέρα.

Ο δικαστής Άντονι Κέλι διέταξε την παραμονή του Σέρβου στη χώρα μέχρι την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας. Το Σάββατο και την Κυριακή ο Σέρβος αθλητής θα καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου μετανάστευσης, ενώ διατάχθηκε η μεταφορά του σε δομή προσφύγων η οποία δε θα γίνει γνωστή.

Τέλος, αποφασίστηκε η διαδικασία να συνεχιστεί στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας, από το Ομοσπονδιακό Εφετείο που εκδικάζεται τώρα, κάτι που η πλευρά Τζόκοβιτς δεν ήθελε, αφού λογικά η συγκεκριμένη εξέλιξη θα καθυστερήσει τα πράγματα.

Οι εξελίξεις προκαλούν μπάχαλο στη διοργάνωση του Αυστραλιανού Όπεν, καθώς σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα πρέπει να γίνει νέα κλήρωση το βράδυ της Κυριακής.

Ο Τζόκοβιτς απειλείται με τριετή απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία και αυτό είναι που θα θέλει να αποφύγει το νομικό του επιτελείο.

Διαβάστε επίσης