Ντουντούκα
Και Κασάμι και Πασχαλάκης!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο

Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 - 23:42

Από το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Και στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν.

Τοπική συννεφιά λοιπόν στο δεύτερο μισό της ημέρας αναμένεται στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Και πιθανόν να ψιχαλίσει λίγο τοπικά το απόγευμα στην κεντρική Εύβοια.

Το κρύο θα υποχωρήσει καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο. Θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 12 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 13-15°C στις υπόλοιπες περιοχές, τοπικά 16°C στα δυτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν από 10 βαθμούς στα νησιά του βορείου Αιγαίου, μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη. Στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν με ένταση 4-6 και στο ανατολικό-νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και τοπική συννεφιά από το μεσημέρι και στην συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-13°C και οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 3-5 το απόγευμα θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, ο ήλιος θα κυριαρχήσει στην πόλη ,με αραιή συννεφιά στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3-10°C και στο Θερμαϊκό θα πνέει βοριάς 4-6 μποφόρ.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος. Παροδική συννεφιά αναμένεται στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια και το νότιο Ιόνιο, με πιθανότητα ασθενών βροχών.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι 3-5 μποφόρ, σε βόρειες διευθύνσεις στο νότιο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ. Και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση, προσεγγίζοντας το μεσημέρι τους 9°C στα βόρεια και μέχρι 12-14°C στις υπόλοιπες περιοχές.

Σε παρόμοιο μοτίβο θα κυλήσει και η Δευτέρα. Ηλιοφάνεια προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση το δυτικό τμήμα της χώρας, όπου ο καιρός θα είναι πιο μουντός, με παροδική συννεφιά και πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά στο Ιόνιο και σε περιοχές στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο.

Προς το βράδυ τοπικές βροχές θα απασχολήσουν τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3-5, στο Αιγαίο μέχρι 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί κατά μέσο όρο κοντά στους 12-15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης