Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλάβρυτα: Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις ορειβάτες που αγνοούνταν στον Χελμό! (video)

Καλάβρυτα: Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις ορειβάτες που αγνοούνταν στον Χελμό! (video)
Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2022 - 21:24

Τραγικό τέλος είχε η αναζήτηση των τριών αναρριχητών στα Καλάβρυτα, οι οποίοι αγνοούνταν από το βράδυ του Σαββάτου.

Σήμερα το μεσημέρι βρέθηκαν από τις σωστικές ομάδες χωρίς τις αισθήσεις τους. Πρόκειται για τρείς άνδρες 40, 49 και 56 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις αναρριχητές καταπλακώθηκαν και εγκλωβίστηκαν από χιονοστιβάδα. Διασώστες με ειδικό εξοπλισμό μετά από ώρες κατάφεραν να τους προσεγγίσουν.

Οι τρείς έμπειροι ορειβάτες ξεκίνησαν από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων και με τα αναβατήρια έφθασαν στη κορυφή του βουνού.

Από εκεί κατευθύνθηκαν πεζοί στην πίσω πλευρά του βουνού αναζητώντας το σημείο όπου θα ξεκινούσαν την αναρρίχηση, μία χιονοστιβάδα όμως τους έκοψε τον δρόμο.

«Πέρασαν από την ψηλή κορφή του Χελμού και κατέβηκαν από μόνοι τους σχεδιάζοντας το δικό τους πρόγραμμα στις πλαγιές του Χελμού, στις πολύ απότομες πλαγιές του Χελμού, για να φθάσουν στα ύδατα της Στυγός», λέει ο Αθανάσιος Παπαδόπουλος, δήμαρχος.

«Ήταν σχετικά εύκολο για αυτούς αλλά έτυχε η ειρωνεία πέσανε πάνω σε ένα κομμάτι χιονοστιβάδα και τους παρέσυρε. Όχι αυτό που κάνανε, χιονοστιβάδα έφυγε και τους καταπλάκωσε», λέει ο Νικόλαος Ανδρής, πρόεδρος χιονοδρομικού κέντρου.

Για τους έμπειρους αναρριχητές ήταν οι ιδανικές συνθήκες για την παγοαναρρήχηση. Μια δραστηριότητα που απαιτεί εκπαίδευση, ειδικό εξοπλισμό και άρτια οργάνωση.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης