Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βροχές σε όλη την χώρα με πτώση της θερμοκρασίας (video)

Βροχές σε όλη την χώρα με πτώση της θερμοκρασίας (video)
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 - 16:05

Την Πέμπτη, το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια, η οποία θα γίνει αισθητή στην υπόλοιπη χώρα την Παρασκευή και η αυξημένη συννεφιά. Νεφώσεις προβλέπονται σε όλη τη χώρα, κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές.

Βροχές θα απασχολήσουν ηπειρωτικές περιοχές και λιγότερο την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ασθενείς τοπικές βροχές και αρκετά διάσπαρτες, που δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια, αναμένονται αρχικά στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα, τονίζω όμως την τοπικότητα των φαινομένων. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια με 14 βαθμούς η μέγιστη το μεσημέρι. Θα παραμείνει όμως σε παρόμοια, περισσότερο ανοιξιάτικα επίπεδα, για τελευταία ημέρα στις υπόλοιπες περιοχές. Με τον υδράργυρο στους 17-19 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη. Στο Ιόνιο θα πνέουν στα 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο αρχικά 4-6 , το απόγευμα θα ενισχυθούν από τα βόρεια στα 7 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια. Σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το μεσημέρι θα βρέξει λίγο τοπικά στα βόρεια του νομού, βροχές περιορισμένης έκτασης και έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-18 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4-6 βαθμοί, το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη από το μεσημέρι και στη συνέχεια προβλέπονται βροχές μέτριας έντασης και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-13 βαθμούς Κελσίου, με περαιτέρω πτώση όμως από το απόγευμα και στη συνέχεια και ανατολικό άνεμο 4-6 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης