Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συννεφιασμένος ο καιρός με ασθενείς τοπικές βροχές (video)

Συννεφιασμένος ο καιρός με ασθενείς τοπικές βροχές (video)
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 - 14:37

Την Τρίτη η μέρα θα ξεκινήσει με σημάδια πρόσκαιρης βελτίωσης του καιρού. Τα περισσότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην αρχή της ημέρας, στα κεντρικά και νότια τμήματα και με αρκετά ανοίγματα με ήλιο, στα δυτικά και βόρεια. Από το μεσημέρι θα ξεκινήσουν εκ νέου βροχές και στις συγκεκριμένες περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας.

Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, σε τοπικό επίπεδο. Αργά το απόγευμα οι βροχές θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Χαμηλότερες από τις αναμενόμενες για την εποχή, θα είναι οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρά την μικρή άνοδο που αναμένεται. Το μεσημέρι το θερμόμετρο θα δείξει 12-16 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 16-18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικά στους 19 βαθμούς, στη δυτική Ελλάδα και 19-20 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις σε εντάσεις που δε θα ξεπεράσουν τα 3-5 μποφόρ τοπικά και 6 μποφόρ. Προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, και έτσι θα κυλήσει η μεγάλη βδομάδα, με νοτιάδες και άνοδο της θερμοκρασίας.

Στην Αττική προβλέπεται συννεφιά και ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και προς το βράδυ φαίνεται οι νεφώσεις να διαλύονται.

Η θερμοκρασία από 8-17 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 3-5, το πρωί στα ανατολικά 6 μποφόρ, μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε νοτιάδες.

Στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό θα είναι παρόμοιο, με συννεφιά και μικρής έντασης βροχή. Από το απόγευμα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-15 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νότιοι 2-4 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης