Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανοιξιάτικος ο καιρός τη Δευτέρα (video)

Ανοιξιάτικος ο καιρός τη Δευτέρα (video)
Κυριακή, 24 Απριλίου 2022 - 15:22

Τη Δευτέρα ο καιρός θα κυλήσει σε ανοιξιάτικο μοτίβο. Η μόνη αλλαγή είναι στην ποσότητα της αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, η οποία θα είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με την σκόνη που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες προβλέπονται σε όλη τη χώρα, με αραιή συννεφιά και τον ήλιο να κυριαρχεί. Το μεσημέρι και το απόγευμα είναι πιθανόν στα βόρεια ορεινά να εκδηλωθούν τοπικές σύντομες βροχές σε μεγάλα υψόμετρα, ενώ προς το βράδυ και από τα βορειοδυτικά οι λιγοστές αραιές νεφώσεις θα αρχίσουν να διαλύονται.

Περισσότερο καλοκαιρινές θα είναι οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της Δευτέρας σε ορισμένες περιοχές, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στους 27 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα το μεσημέρι, 25 – 26 στα δυτικά, 28 – 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μέχρι 26 βαθμούς οι μέγιστες τιμές στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 2 – 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο μεταβλητοί ασθενείς 2 – 3 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 5. Μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 – 28 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι ασθενείς, δε θα ξεπεράσουν τα 2 – 3 μποφόρ, βορειοδυτικοί, στρεφόμενοι σε νοτιοδυτικούς.

Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού, με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 – 25 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις στον Θερμαϊκό 2 – 3 μποφόρ.

Την Τρίτη προβλέπεται λιακάδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και αραιές νεφώσεις. Μόνο στα βόρεια το μεσημέρι θα συννεφιάσει τοπικά. Μια μικρή γεύση καλοκαιριού θα πάρουμε και την Τρίτη, με τον υδράργυρο να φτάνει στους 28 – 29 βαθμούς Κελσίου. Δυτικοί βορειοδυτικοί οι άνεμοι 2 – 4, στα νότια 5 μποφόρ.

Το βασικό χαρακτηριστικό της Τετάρτης, θα είναι η ηλιοφάνεια και γενικά οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν. Σε παρόμοια επίπεδα η θερμοκρασία, θα φτάσει τους 27 – 29 βαθμούς Κελσίου, με ανέμους βορειοδυτικούς στα πελάγη 3 – 5, πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης