Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αίθριος ο καιρός την Δευτέρα (video)

Αίθριος ο καιρός την Δευτέρα (video)
Κυριακή, 8 Μαΐου 2022 - 13:55

Τη Δευτέρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, με περισσότερο ήλιο μέσα στη μέρα.

Αραιή συννεφιά προβλέπεται σε όλη τη χώρα, και στα ηπειρωτικά και στο μεγαλύτερο μέρος του Ιονίου και του Αιγαίου. Το μεσημέρι και το απόγευμα , θα σημειωθούν βροχές με τη μορφή μπόρας, σε ορεινές περιοχές της δυτικής Ελλάδας, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά, στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου, αλλά και στα ορεινά της Κρήτης.

Μέχρι το μεσημέρι, κατά διαστήματα η συννεφιά θα πυκνώνει στα βόρεια , με μικρότερη πιθανότητα να βρέξει λίγο στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα και στη συνέχεια όμως οι νεφώσεις φαίνεται να διαλύονται, και έτσι το βράδυ αναμένεται ανέφελος ουρανός και αίθριος καιρός.

Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές. Έτσι το μεσημέρι το θερμόμετρο θα φτάσει τους 27 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και 24-26 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Με τις μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου να κυμαίνονται από 23-26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις. Πιο ήπιοι στο Ιόνιο, με ένταση που δε θα ξεπεράσει τα 2 με3 4 μποφόρ και στο Αιγαίο 3-5 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια τμήματα θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με αραιή συννεφιά μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές, βόρειοι 3 με 5 μποφόρ στα ανατολικά και 6 μποφόρ.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, αναμένεται περισσότερη συννεφιά μέχρι το απόγευμα και αίθριος καιρός στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νότιοι ασθενείς 2 με 3 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, την Τρίτη με εξαίρεση τα δυτικά και βόρεια της χώρας κυρίως ορεινά τμήματα, όπου θα εκδηλωθούν μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός. Θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγη τοπική συννεφιά. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Αιγαίο. Ενώ το βόρειο ρεύμα θα πνέει μέχρι 4 μποφόρ στο Ιόνιο και μέχρι 6 μποφόρ στα νησιά του Αιγαίου.

Την Τετάρτη, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας θα περάσει με αίθριο καιρό και αρκετή λιακάδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Δεν θα λείψουν από το τοπίο όμως, το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά, πιο περιορισμένες σε έκταση συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα πλησιάσουν οι μέγιστες τιμές τους 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου, με βοριάδες με ένταση που θα φτάσει στην περιοχή του Αιγαίου τα 4 με 6 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Άστατος καιρός το Σάββατο (video)

Άστατος καιρός το Σάββατο (video)

Από τα νότια έως και τα βόρεια της Πελοποννήσου, στα κεντροδυτικά της Στερεάς, τη βόρεια Θεσσαλία και την κεντρική και δυτική Μακεδονία στα ημιορεινά και ορεινά αναμένονται βροχές και μπόρες τις μεσημεριανές ώρες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση βραβεύσεων αθλητικών τμημάτων του Ναυτικού Αθλητικού Συνδέσμου

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση βραβεύσεων αθλητικών τμημάτων του Ναυτικού Αθλητικού Συνδέσμου

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες, στην εκδήλωση βραβεύσεων 70 αθλητών και αθλητριών όλων των τμημάτων του Ναυτικού Αθλητικού Συνδέσμου που κατέκτησαν διεθνείς διακρίσεις τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Αίθριος ο καιρός το Σάββατο – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)

Αίθριος ο καιρός το Σάββατο – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)

Το Σάββατο αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, και θερμοκρασιακά και από πλευράς φαινομένων, καθώς όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θα απολαύσουμε τον ήλιο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.