Ντουντούκα
ΠΑΘΟΣ! Πάμε να το γεμίσουμε...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα την Κυριακή (video)

Ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα την Κυριακή (video)
Σάββατο, 21 Μαΐου 2022 - 15:27

Την Κυριακή θα επικρατήσει το πρωί ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά τμήματα. Στα Δωδεκάνησα και σε περιοχές στην ανατολική Κρήτη προβλέπονται διάσπαρτες ασθενείς βροχές το πρωί.

Στις υπόλοιπες περιοχές από το μεσημέρι και στη συνέχεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, αλλά με αρκετό ήλιο ενδιάμεσα. Δε θα λείψουν από το τοπίο και οι μπόρες στα ορεινά μας το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι πιθανόν να βρέξει όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε πόλεις στα πεδινά.

Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται σχεδόν σε όλη τη χώρα. Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία το μεσημέρι στα δυτικά, 31 στα βόρεια, μέχρι 33 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και 28-30 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο οι μέγιστες τιμές στα νησιά του Αιγαίου.

Ήπιοι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, σε δυτικές διευθύνσεις 3-5, στο νότιο Αιγαίο και 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια μέχρι το μεσημέρι και τοπική συννεφιά στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-32 βαθμούς και θα πνέει νοτιοδυτικός άνεμος 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με διαστήματα συννεφιάς, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-30 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

Όσον αφορά και την νέα βδομάδα, φαίνεται ότι θα είναι αρκετά ζεστή και περισσότερο καλοκαιρινή, καθώς ο υδράργυρος θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Τη Δευτέρα λοιπόν, το θερμόμετρο θα φτάσει τους 32 βαθμούς στα δυτικά και νότια, 29 στη βόρεια Ελλάδα, και μέχρι 34 στα ανατολικά ηπειρωτικά. Κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών, μπόρες θα σημειωθούν όπως βλέπετε στο χάρτη με γαλάζιους χρωματισμούς, σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως ορεινές.

Ο καιρός όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε δυτικές κυρίως διευθύνσεις 2-4 και στο νότιο Αιγαίο μέχρι 5-6 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Τρίτη ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο, με βασικό χαρακτηριστικό τη λιακάδα και τη ζέστη. Τις θερμές ώρες τις ημέρας , το μεσημέρι δηλαδή και το απόγευμα τοπικές μπόρες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σε ορεινές περιοχές, αλλά θα είναι σύντομες και περιορισμένες σε έκταση, με αποτέλεσμα η ημέρα να κλείσει με αίθριο καιρό σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Σε άνοδο η θερμοκρασία το μεσημέρι, με τον υδράργυρο να πλησιάζει κατά μέσο όρο τους 31-32 βαθμούς Κελσίου και τοπικά σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά να αγγίξει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Το ήπιο δυτικό-βορειοδυτικό ρεύμα στα πελάγη θα διατηρηθεί στα 2-4 και στα νότια 5 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Άστατος ο καιρός την Τρίτη (video)

Άστατος ο καιρός την Τρίτη (video)

Θα παραμείνει ι η αστάθεια του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς στα ηπειρωτικά τμήματα θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.