Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νέο Fuel Pass από 80 έως 100 ευρώ - Οι δικαιούχοι & τα κριτήρια (video)

Νέο Fuel Pass από 80 έως 100 ευρώ - Οι δικαιούχοι & τα κριτήρια (video)
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 - 17:29

Νέες δωροεπιταγές καυσίμων φέρνει το καλοκαίρι μετά το συνεχιζόμενο ράλι τιμών καθώς ήδη ακόμα και σε πρατήρια της Αθήνας η απλή αμόλυβδη έχει φτάσει τα 2.598 το λίτρο.
Στη Θεσσαλονίκη η τιμή της βενζίνης έχει φτάσει τα 2,449. Ακόμα πιο ακριβές τιμές βλέπουν οι οδηγοί στα 2,690 στην Κάρπαθο, στα 2,758, στη Σαντορίνη, 2,835 στη Μήλο.

Κάτι που σημαίνει πως πλέον ένα ρεζερβουάρ 60 λίτρων γεμίζει με:

– Αθήνα 155.88€

– Θεσσαλονίκη 146.94€

– Κάρπαθος 161.40€

– Σαντορίνη 165.48€

– Μήλος 170.10€

Οι οδηγοί από την άλλη μπροστά στην γενικευμένη ακρίβεια λένε πως την επιδότηση την τρώνε οι αυξήσεις ενώ κάποιοι καταγγέλλουν πως έχασαν την πρώτη ενίσχυση επειδή δεν μπόρεσαν να μπουν στο σύστημα.

Το Fuel Pass 2 απευθύνεται σε περισσότερους οδηγούς από το πρώτο και είναι και μεγαλύτερης αξίας για την Βενζίνη η επιδότηση θα είναι στα 80€ και για τις μοτοσικλέτες 60€ στα νησιά αντίστοιχα 100 και 70 ενώ για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και θα φτάσει τα 0,12 ευρώ το λίτρο.

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων, όπως συνέβη και με το power pass και το μέτρο θα τρέξει από την 1η Ιουλίου ως τος 30 Σεπτεμβρίου.

Για την επιδότηση τα φυσικά πρόσωπα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εφόσον έχουν στην κατοχή τους όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο που είναι σε κυκλοφορία, ασφαλισμένο και δεν οφείλουν γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας. Το σύστημα θα ανοίγει με κωδικούς Taxisnet ενώ στην αίτηση θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας email και κινητό τηλέφωνο.

Πώς θα παίρνουν οι οδηγοί την επιδότηση
Το αυτοκίνητο ή δίκυκλο πρέπει να είναι ασφαλισμένο με πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας.

Με κωδικούς taxisnet. Θα συμπληρώνουν στοιχεία επικοινωνίας (email – τηλέφωνο).

Παράλληλα, στις σκέψεις της κυβέρνησης εκτός από το Fuel Pass για τα καύσιμα, είναι η χορήγηση «επιταγής ακρίβειας» προς τα ευάλωτα νοικοκυριά, χαμηλοσυνταξιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες και δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος κάτι που αν τελικά υλοποιηθεί τοποθετείται χρονικά προς το τέλος του καλοκαιριού.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης