Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χονγκ Κονγκ: Καταιγίδα τσάκισε στα δυο τεράστιο πλοίο – Δεκάδες οι αγνοούμενοι (video)

Χονγκ Κονγκ: Καταιγίδα τσάκισε στα δυο τεράστιο πλοίο – Δεκάδες οι αγνοούμενοι (video)
Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022 - 13:45

Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες έπληξαν την Αυστραλία στην περιοχή του Σίδνεϊ προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα δεκάδες ναυτικοί αγνοούνται μετά τη βύθιση πλοίου ανοιχτά του Χονγκ Κονγκ, εν μέσω τροπικής καταιγίδας.

Το πλοίο έπεσε σε σφοδρή καταιγίδα, κόπηκε στα δυο και βυθίστηκε κατά τη διάρκεια της τροπικής καταιγίδας Τσάμπα.

Τρεις άνθρωποι σώθηκαν από την επέμβαση του ελικοπτέρου της κινεζικής ακτοφυλακής και 27 αγνοούνται.

Οι επιζώντες είπαν ότι μεγάλα κύματα σάρωσαν το κατάστρωμα και παρέσυραν πολλούς συναδέλφους τους πριν κοπεί το πλοίο στα δυο. Αεροπλάνα και ελικόπτερα συμμετέχουν στις έρευνες, όμως όσο περνούν οι ώρες τόσο λιγότερες είναι οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Την ίδια ώρα, καταρρακτώδεις βροχές και ισχυροί άνεμοι σαρώνουν την νότια Κίνα πλημμυρίζοντας τους δρόμους και ξεριζώνοντας δέντρα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν στέγες ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν αυτοκίνητα και χρειάστηκε να επέμβουν διασώστες για να απεγκλωβίσουν πέντε άτομα που βρίσκονταν μέσα. Σχολεία έκλεισαν, πτήσεις ακυρώθηκαν, πάνω 200 χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα στην περιοχή Ζαντζιάνγκ.

Σε κατάσταση συναγερμού και η περιοχή του Σίδνεϊ στην Αυστραλία,, μετά από καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες. Χιλιάδες κάτοικοι κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Στο νοτιοδυτικό προάστιο, στο Κάμντεν πολλά καταστήματα έχουν ήδη πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων, διασώθηκαν 29 άνθρωποι το τελευταίο 24ωρο, ενώ έχουν γίνει πάνω από 1.400 κλήσεις για βοήθεια.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Αίθριος ο καιρός την Δευτέρα (video)

Αίθριος ο καιρός την Δευτέρα (video)

Μπόρες και τοπικές καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι της Δευτέρας στα βορειοδυτικά ορεινά και ημιορεινά της χώρας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος.

Αδελφοποίηση Δήμου Πειραιά με τον Δήμο Αμμοχώστου

Αδελφοποίηση Δήμου Πειραιά με τον Δήμο Αμμοχώστου

Την Αδελφοποίηση μεταξύ Δήμου Πειραιά και Δήμου Αμμοχώστου υπέγραψαν οι Δήμαρχοι Γιάννης Μώραλης και Σίμος Ιωάννου στο Δημαρχείο Πειραιά, με στόχο την ενίσχυση της ήδη εποικοδομητικής συνεργασίας τους.

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με  τον  νέο Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα  Σιάο Τζουντσένγκ

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον νέο Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε, στο γραφείο του στο Δημαρχείο, τον νέο Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Σιάο Τζουντσένγκ και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.