Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πύρινος εφιάλτης σε Σχηματάρι και Ηλεία - Μάχη για να σωθούν περιουσίες

Πύρινος εφιάλτης σε Σχηματάρι και Ηλεία - Μάχη για να σωθούν περιουσίες
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 - 21:27

Συναγερμός το μεσημέρι στην Πυροσβεστική. Μεγάλη φωτιά ξεσπά σε αγροτοδασική έκταση στο Σχηματάρι στην περιοχή Βρυσούλα. Οι άνεμοι ισχυροί και οι φλόγες φτάνουν μέχρι τις αυλές των σπιτιών. Κάτοικοι με λάστιχα παλεύουν να σώσουν τις περιουσίες τους.

Κάποιοι με τσάπες προσπαθούν να σπάσουν την πόρτα μιας κλειδωμένης αποθήκης, προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά.

Ο οικισμός «Άγιος Γεώργιος» στο Δήλεσι εκκενώνεται μετά από ενέργειες του δημάρχου Τανάγρας, Βασίλη Περγάλια ενώ μέσω του 112 οι κάτοικοι λαμβάνουν μήνυμα με οδηγίες ώστε να προστατευτούν από τις φλόγες.

Εναέρια και επίγεια μέσα ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης.

106 πυροσβέστες ανάμεσα τους και 28 Ρουμάνοι με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 22 οχήματα 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα κατάφεραν να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Αναζωπύρωση στην Ηλεία
Μεγάλη μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες στην Ηλεία με τη φωτιά να καίει από την Κυριακή το μεσημέρι. Η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε στο ανατολικό μέτωπο της Βάλμης.

Φλόγες ύψους πολλών μέτρων έχουν απλωθεί στην περιοχή, ενώ τα εναέρια μέσα κάνουν συνεχείς ρίψεις προκειμένου να την περιορίσουν.

Αύριο Τρίτη σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς σε πολύ υψηλό κίνδυνο βρίσκεται Η αττική, Κεντρική και νότια Εύβοια, η, Βοιωτία, σχεδόν όλη η Πελλοπόνησος, καθώς και τα Κύθηρα, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος και η Ικαρία.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης