Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στην παρέλαση για την 4η Ιουλίου (video)

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στην παρέλαση για την 4η Ιουλίου (video)
Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022 - 14:11

Με το θάνατο 6 ανθρώπων σημαδεύτηκαν οι εορτασμοί της 4ης Ιουλίου στο Ιλινόι των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αιματηρή επίθεση έγινε κατά την διάρκεια της παρέλασης στο προάστιο Χάιλαντ Παρκ. Ο δράστης, ένας 22χρονος ράπερ και υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, συνελήφθη μετά από καταδίωξη.

Απανωτοί πυροβολισμοί προκαλούν πανικό στην παρέλαση για την 4η Ιουλίου σε προάστιο του Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το δάχτυλο του δράστη έχει «κολλήσει» πάνω στη σκανδάλη.

Κάτοικοι της μικρής πόλης Χάιλαντ Παρκ, που είχαν πάει για να δουν την παρέλαση μαζί με παιδιά τους και τρέχουν να σωθούν.

Πέντε άνθρωποι έπεσαν νεκροί στο σημείο. Ακόμη ένας υπέκυψε στα τραύματα του στο νοσοκομείο. Τουλάχιστον 26 τραυματίστηκαν.

«Άκουγα τους πυροβολισμούς, μετά όπλισε ξανά και οι άνθρωποι ούρλιαζαν και έτρεχαν. Ήταν πολύ τρομακτικά» αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Ο δράστης συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα σε κοντινή απόσταση από το σημείο της επίθεσης μετά από καταδίωξη. Πρόκειται για τον 20χρονο Ρόμπερτ Κρίμο, γνωστό ως ράπερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ. Πριν από λίγους μήνες ο Κρίμο ανήρτησε βίντεοκλιπ στο οποίο εμφανιζόταν να πετά σφαίρες στο πάτωμα σχολικής τάξης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης πυροβολούσε από ταράτσα κτιρίου στο δρόμο όπου περνούσε η παρέλαση.

«Ενώ γιορτάζουμε την 4η Ιουλίου μια φορά το χρόνο, οι μαζικοί πυροβολισμοί έχουν γίνει πλέον εβδομαδιαία παράδοση» δήλωσε ο κυβερνήτης του Ιλινόις.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης τήρησαν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του.

«Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν. Πρέπει να κάνουμε πολλά. Πρέπει να θέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Δύο αστυνομικοί δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά σε πάρκο όπου γινόταν συναυλία για την 4 Ιουλίου στη Φιλαδέλφεια.

Ο δράστης άνοιξε πυρ την ώρα που ο ουρανός φωτιζόταν από εκατοντάδες βεγγαλικά προκαλώντας πανικό. Οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης