Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καβάλα: Ειδικό κλιμάκιο του υπουργείου Περιβάλλοντος στο σημείο πτώσης του Antonov (video)

Καβάλα: Ειδικό κλιμάκιο του υπουργείου Περιβάλλοντος στο σημείο πτώσης του Antonov (video)
Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022 - 14:40

Μία πρωτόγνωρη κατάσταση καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι στους Αντιφιλίππους του δήμου Παγγαίου στην Καβάλα, καθώς εκτός από το σοκ που βίωσαν το βράδυ του Σαββάτου, βλέποντας ένα αεροσκάφος να συντρίβεται στο έδαφος, η επικινδυνότητα του φορτίου που απελευθερώθηκε στην ατμόσφαιρα καθώς και η ανίχνευση μίας λευκής άγνωστης ουσίας, είναι τα βασικά ζητήματα που τους προβληματίζουν.

Ανησυχία με την επικινδυνότητα του φορτίου

Με το πρώτο φως της ημέρας, εκτός από τις εικόνες που δείχνουν τον όλεθρο που προκλήθηκε στη περιοχή με την συντριβή του Antonov, κινητοποιήθηκαν άμεσα και δυνάμεις τόσο της πυροσβεστικής, όσο και των Ένοπλων Δυνάμεων, καθώς στο σημείο βρίσκεται ειδική 14μελής ομάδα πυρηνικής, βιολογικής και χημικής άμυνας προκειμένου να εξετάσει την περιοχή και να προβεί σε εκτιμήσεις – πόρισμα σχετικά με την επικινδυνότητα του φορτίου.

Επιπλέον, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, μετά από εντολή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ειδικό κλιμάκιο του υπουργείου μεταβαίνει στην Καβάλα προκειμένου να εκτιμήσει την καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση στο σημείο της συντριβής αλλά και στις διπλανές περιοχές, παραμένει αποπνικτική, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Η παρουσία στο σημείο γίνεται με την χρήση μάσκας, αφού τα χημικά που έχουν απελευθερωθεί προκαλούν προβλήματα σε όσφρηση και όραση.

Εξού και οι κάτοικοι των περιοχών ειδοποιήθηκαν και από το 112 να παραμείνουν στα σπίτια τους με πόρτες παράθυρα αλλά και κλιματιστικά κλειστά.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης