Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ηλιοφάνεια την Παρασκευή – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)

Ηλιοφάνεια την Παρασκευή – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)
Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2022 - 15:25

Η πρώτη βδομάδα του Αυγούστου κυλάει με καλές για την εποχή θερμοκρασίες, καθώς το βόρειο ρεύμα είναι τοπικά ενισχυμένο, λειτουργώντας σαν φυσικό κλιματιστικό στο Αιγαίο.

Σε παρόμοιο μοτίβο λοιπόν, και την Παρασκευή αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές. Προς το μεσημέρι θα συννεφιάσει λίγο τοπικά στα ηπειρωτικά, αραιή κατά βάση συννεφιά. Η οποία μέχρι το βράδυ θα έχει διαλυθεί. Στα νησιά μας, στο Ιόνιο αλλά και στο Αιγαίο, ο ήλιος θα κυριαρχήσει όλη την ημέρα, απουσία νεφώσεων λοιπόν στη νησιωτική χώρα.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, με μικρές διακυμάνσεις θα φτάσει το μεσημέρι τους 38 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα και 36-37 βαθμούς στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Στο Αιγαίο, οι μέγιστες λόγω του βοριά, θα κρατηθούν σε λίγο πιο χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με την ηπειρωτική χώρα, με τιμές κοντά στους 30-34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο ήπιοι μεταβλητοί, στρεφόμενοι το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο βοριάδες, οι οποίοι θα είναι ισχυροί από την Αττική , την Εύβοια και νοτιότερα, μέχρι την Κρήτη, με ένταση 6 τοπικά και 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται λιακάδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-35 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις 4-6 τοπικά και 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά το μεσημέρι, η οποία θα είναι κατά τόπους πιο πυκνή στα ορεινά, αλλά μέχρι το βράδυ θα διαλυθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-34 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό μεταβλητοί ασθενείς με ένταση 2-3 μποφόρ.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι καλός σε γενικές γραμμές, θα φυσάει όμως όπως και τις προηγούμενες μέρες στο Αιγαίο. Έτσι αρχικά το Σάββατο, με εξαίρεση λίγη τοπική συννεφιά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και διάσπαρτες μπόρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 36-38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, και μέχρι 34 βαθμούς στο νότιο Αιγαίο. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πνέουν σε ισχυρές εντάσεις μέχρι 6-7 μποφόρ και πιο ήπιοι στο Ιόνιο με ένταση που δεν ξεπεράσει τα 3-5 μποφόρ.

Την Κυριακή φαίνεται να διαφοροποιείται ο καιρός συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες. Με την έννοια ότι το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες, βροχές και καταιγίδες.

Μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τη Θεσσαλία και την Εύβοια, όπου θα βρέχει κατά διαστήματα και τη νύχτα.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση το μεσημέρι θα φτάσει τους 33 βαθμούς στο Αιγαίο και 36-38 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές, με βοριάδες στο Αιγαίο που θα πνέουν με ένταση μέχρι 6-7 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης