Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σε αυτές τις περιοχές θα βρέξει την Δευτέρα – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)

Σε αυτές τις περιοχές θα βρέξει την Δευτέρα – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)
Κυριακή, 7 Αυγούστου 2022 - 15:06

Τη Δευτέρα η αστάθεια θα διατηρηθεί το μεσημέρι και το απόγευμα, αλλά θα είναι αρκετά περιορισμένη.

Το πρωί ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές. Εξαίρεση θα αποτελέσουν περιοχές όπως η Χαλκιδική, η κεντροδυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Εύβοια και τοπικά η κεντρική Στερεά, όπου οι βροχές που θα ξεκινήσουν σήμερα αργά το βράδυ, θα συνεχιστούν μέχρι και το ξημέρωμα της Δευτέρας.

Μάλιστα βορειότερα, σε τμήματα γύρω από την περιοχή του Θερμαϊκού, θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Γρήγορα θα εξασθενήσουν και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα έχουν σταματήσει. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται λιακάδα, με πιθανότητα διάσπαρτων τοπικών βροχών τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 37 βαθμούς Κελσίου, 35-36 βαθμούς στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, σχεδόν φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Στα νησιά του Αιγαίου οι μέγιστες θα κυμανθούν από 30 βαθμούς σε Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη, μέχρι 33 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο με ένταση 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο ισχυροί βοριάδες 4-6 τοπικά στα κεντρικά και νότια μέχρι 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25-34 βαθμούς Κελσίου, με ισχυρό βόρειο ρεύμα στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 5-7 μποφόρ.

Η Θεσσαλονίκη είναι πιθανόν τις πρώτες πρωινές ώρες να επηρεαστεί από τοπικές βροχές, από τα μπουρίνια του Θερμαϊκού. Όμως γενικά περιμένουμε καλό καιρό, με αρκετή λιακάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας και κατά διαστήματα αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-36 βαθμούς, και οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, φαίνεται η αστάθεια περιορίζεται λίγο ακόμα. Την Τρίτη λοιπόν ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι αίθριος, με αρκετό ήλιο και αραιή συννεφιά κατά διαστήματα. Μόνο στα βορειοδυτικά ορεινά, σε τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών, θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ίσως και κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε παρόμοια επίπεδα, με τιμές που θα φτάσουν το μεσημέρι τους 36-38 βαθμούς στα ηπειρωτικά, και έως 34 βαθμούς στο Αιγαίο. Οι άνεμοι βόρειοι στα πελάγη 4-5 και στο Αιγαίο μέχρι 6, τοπικά και 7 μποφόρ.

Την Τετάρτη το σκηνικό θα είναι άκρως καλοκαιρινό, με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Μόνο το μεσημέρι θα συννεφιάσει λίγο τοπικά στα ηπειρωτικά ορεινά, όμως ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι βοριάδες θα υποχωρήσουν λίγο, με 7 μποφόρ να φτάνουν μόνο στις Κυκλάδες και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει το μεσημέρι τους 34-37 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης