Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τέλειες παραλίες μια ώρα και κάτι από την Αθήνα

Τέλειες παραλίες μια ώρα και κάτι από την Αθήνα
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 - 18:21

Έχεις λιώσει τις κοντινές παραλίες της Αττικής και έχεις ψιλοβαρεθεί να βουτάς ξανά και ξανά στα ίδια νερά;

Πάρε την παρέα στο αυτοκίνητο, εξοπλίσου με τέντες, μπίρες και λοιπά και βάλε πλώρη για τις πιο όμορφες παραλίες μία ώρα και κάτι από το κέντρο της πόλης.

Αλυκές Δροσιάς

Στις ακτές του βόρειου Ευβοϊκού αλλά από την πλευρά της Στερεάς, οι Αλυκές είναι μια παραλία αμμουδερή, με νερά σε απόχρωση που δεν θα περίμενες να βρεις στα πέριξ της Αττικής. Είναι οργανωμένη, πεντακάθαρη και προσφέρει αρκετές επιλογές για water sports (φουσκωτά, jet ski κ.α.). Είναι ρηχή για αρκετά μέτρα άρα ιδανική για πιτσιρίκια, ενώ διαθέτει και ελεύθερο χώρο αν δεν θες να κάτσεις σε ξαπλώστρα.

Προσήλι

Τρεις συν μία παραλίες σε περιμένουν αφού περάσεις μέσα από τα ελατοδάση του Ελικώνα στο Πόρτο Γερμενό για να κάνεις τις βουτιές σου. Οι οικογένειες προτιμούν τη μεσαία, αλλά εμείς αγαπάμε το Προσήλι, με τα τιρκουάζ του νερά. Η παραλία είναι μεγάλη, με λεπτό βοτσαλάκι στο βυθό και αρκετή σκιά από τα αρμυρίκια που φτάνουν σχεδόν μέχρι το κύμα.

Μυλοκοπή

Η «μικρή Βοϊδοκοιλιά» της Κορινθίας όπως την αποκαλούν, έχει δύσκολη πρόσβαση όμως αξίζει να ψάξεις εκείνον τον γνωστό με το 4Χ4 για να την προσεγγίσεις. Εδώ θα βρεις ένα φουντωτό πευκοδάσος να φτάνει ως το κύμα, νερά γαλαζοπράσινα σαν να είσαι σε πισίνα και καρτποσταλικό ηλιοβασίλεμα ανάμεσα σε εξωπραγματικά γιγάντια βράχια που θα σε αποζημιώσει.

Σαράντη

Στα πόδια της Θίσβης, εκεί που η Βοιωτία ακουμπά στη θάλασσα, εκεί βρίσκεται η παραλία Σαράντη. Βοτσαλωτή, μεγάλη σε έκταση και με κρυστάλλινα νερά, απέχει περί την μιάμιση ώρα από την Αθήνα. Κατά μήκος της υπάρχουν ντουζιέρες, ενώ στον γραφικό οικισμό που την καδράρει θα βρεις καφέ και ταβερνάκια για να κάτσεις.

Κεχριές

Ανάμεσα στην Κόρινθο και τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, θα βρεις μια παραλία με χρυσαφένια άμμο και καθαρά νερά. Είναι οργανωμένη σε σημεία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά έχει και αρκετό ελεύθερο χώρο αν προτιμάς να απλώσεις την ψάθα σου στην άμμο. Στην άκρη της παραλίας βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος των Κεχρεών, που ήταν το ανατολικό λιμάνι της Κορίνθου.

Ψάθα

Αγαπημένη παραλία για μονοήμερη εκδρομή, η Ψάθα έχει άμμο μέσα και ψιλό βοτσαλάκι έξω, αρκετά μπιτσόμπαρα με δωρεάν ξαπλώστρες (αρκεί να παραγγείλεις), ελεύθερο χώρο για να στήσεις ομπρέλα, και προσφέρει ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα για να θυμάσαι όταν επιστρέφεις στη βάση σου.

Πηγή: in2life.gr

Διαβάστε επίσης