Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άστατος ο καιρός σε όλη την χώρα – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)

Άστατος ο καιρός σε όλη την χώρα – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 - 16:51

Την Παρασκευή η μέρα θα κυλήσει με φθινοπωρινή διάθεση. Οι βροχές που προβλέπονται θα είναι γενικά μικρής έντασης και διάρκειας, και θα εκδηλώνονται σε τοπικό επίπεδο. Αυξημένες θα είναι οι νεφώσεις στο πιο νότιο τμήμα της χώρας και περισσότερα θα είναι τα ανοίγματα με ήλιο βορειότερα. Ωστόσο η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και στα βορειοανατολικά της χώρας.

Σταδιακά αναμένεται να βρέξει και στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Γενικά μικρής έντασης θα είναι η βροχή στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Μέχρι το βράδυ τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανοιχτά νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, αφήνοντας με βελτιωμένο καιρό την υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, και ως προς τις ελάχιστες αλλά και ως προς τις μέγιστες τιμές. Θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 23 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, 23-24 βαθμούς στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, 25-27 βαθμούς Κελσίου οι μέγιστες στη δυτική Ελλάδα και έως 25-26 βαθμούε Κελσίου στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη, με ένταση 3-5 και μόνο στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια. Από το απόγευμα όμως ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-23 και οι άνεμοι βόρειοι 3-4, πρόσκαιρα 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά μέχρι το απόγευμα και τοπικές βροχές κυρίως σε περιοχές στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-23 βαθμούς, με βόρειο άνεμο στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης