Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις τη Δευτέρα–Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)

Ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις τη Δευτέρα–Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου (video)
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 - 16:33

Τη Δευτέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά στις περισσότερες περιοχές.

Στα δυτικά και βόρεια οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα ξεκινήσουν βροχές στο βόρειο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά, ενώ στο Αιγαίο ο καιρός θα είναι αίθριος. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες, θα επεκταθούν στη δυτική Μακεδονία και στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα και θα ενταθούν.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δε θα αλλάξει σημαντικά. Θα πλησιάσει τους 26 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 27 – 29 βαθμούς στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 25 – 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους, νοτιοδυτικούς. Στο Ιόνιο 3 – 5 μποφόρ το απόγευμα, ενώ στο βόρειο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ. Νοτιάδες και στο Αιγαίο, ασθενείς το πρωί 2- 4 μποφόρ, το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 5 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει αραιή συννεφιά, αλλά τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 – 27 βαθμούς Κελσίου, με νοτιάδες στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 2 – 4, το απόγευμα και 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται κατά διαστήματα πυκνή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15- 26 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε ήπιες εντάσεις 2 – 4 μποφόρ, μεταβλητοί θα στραφούν σε νοτιάδες.

Την Τρίτη, στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές και κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες. Ηπιότερες θα είναι οι βροχές στην κεντρική Ελλάδα, ενώ συννεφιά αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές, με περισσότερο ήλιο νοτιότερα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια όπου αναμένεται το βροχερό σκηνικό, θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 18 – 24 βαθμούς Κελσίου και θα φτάσει τους 28 – 30 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές, τιμές στις περιοχές που ο καιρός θα είναι καλός, υψηλότερες από τις προβλεπόμενες για την εποχή. Νοτιάδες στα πελάγη 4 – 6 στο Αιγαίο, ισχυροί μέχρι και 7 μποφόρ.

Την Τετάρτη στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται βροχές, μικρότερης έντασης από τα φαινόμενα που περιμένουμε την Τρίτη και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 25 – 27 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια, τοπικά 30 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια παράλια της Κρήτης. Νοτιάδες στα πελάγη 4 – 6 το πρωί και 7 μποφόρ, βαθμιαία θα υποχωρήσουν.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης