Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 - 15:57

Οι τελευταίες ημέρες του Σεπτέμβρη θα θυμίζουν περισσότερο καλοκαίρι παρά φθινόπωρο, καθώς οι νοτιάδες θα διατηρηθούν, ανεβάζοντας το θερμόμετρο σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα βορειοδυτικά. Και συγκεκριμένα το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος, όπου νωρίς το πρωί προβλέπονται βροχές και πιθανόν και μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τελικά θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο ήλιος θα κυριαρχήσει και μόνο στη βόρεια Ελλάδα θα αναπτυχθούν λίγες παροδικές νεφώσεις το μεσημέρι. Σε γενικές γραμμές όμως ο καιρός θα είναι καλός σε όλη τη χώρα.

Υψηλότερες αναμένεται να είναι οι θερμοκρασίες το μεσημέρι, με τιμές κατά 5-6 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Στους 30 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 31 στα δυτικά, 31-32 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, μέχρι 33 βαθμούς οι μέγιστες στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις και σε ήπιες εντάσεις. Στο Ιόνιο 3-5 και στο Αιγαίο 2-4 τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει αίθριος καιρός, με λιακάδα και λίγη αραιή νέφωση το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-31 βαθμούς και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, το μεσημέρι κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-29 βαθμούς Κελσίου, με ασθενείς νοτιάδες στο Θερμαϊκό με ένταση 2-3 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης